Phion en stercelliste op 24 oktober in Musis

Foto: Phion

Op 23 oktober start de concertreeks van Phion en stercelliste van Nederlandse bodem, Ella van Poucke. Zij speelt de sterren van de hemel in Schumanns Celloconcert.

Naast dit warme en intieme concert leidt de Oostenrijkse dirigent Günter Neuhold het orkest langs Schuberts Achtste symfonie en Finlandia van Sibelius. Een overweldigende concertreeks die van 23 oktober tot en met 1 november loopt en maar liefst zes concertzalen in Gelderland en Overijssel aandoet.

Stercelliste

“Een wonderkind van eigen bodem,” werd Ella van Poucke genoemd. Dat mag ook wel als je op je tiende al aan het conservatorium studeert én Het Concertgebouw in Amsterdam weet te veroveren. Inmiddels volwassen, heeft ze al enkele belangrijke prijzen op haar naam staan. Onder andere is zij winnares van het Prinses Christina Concours 2008 en de Internationale Isang Yun Competition in 2015. Bij Phion speelt ze een van de mooiste werken van Schumann, zijn Celloconcert. “Kamermuziek in het groot,” zegt Ella zelf over dit stuk.

Onvoltooid

Phion
Günter Neuhold

Naast het Celloconcert hoor je Symfonie nr. 8 van Schubert, ook wel Unvollendete genoemd. Echt onvoltooid kun je de symfonie echter niet noemen. In de twee delen die er zijn, schuilt al zoveel zeggingskracht dat meer delen eigenlijk niet nodig zijn. Voor dit overweldigende concert nodigde Phion Günter Neuhold uit, één van de meest vooraanstaande Oostenrijkse dirigenten. Het concert opent met Finlandia van Sibelius, in een speciaal arrangement voor koperblazers en pauken. Sibelius bracht toen deze beroemde ode aan zijn vaderland.

Informatie en kaarten

Het concert vindt plaats in Musis, aan de Velperbinnensingel 15, op zaterdag 24 oktober om 21.00 uur.
De kaarten kosten € 35,00.
Voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.phion.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden