Familieconcert Hans & Grietje in een eigentijdse jas

Foto: Cynthia Borst

Van 17 oktober tot en met 10 januari is het familieconcert Hans en Grietje (4+) te zien in de diverse theaters in Oost-Nederland.

In Musis is de familievoorstelling te zien op 23 oktober om 15.00 uur.

Eigentijdse draai aan een bekend sprookje

Nederlandse Reisopera, Phion (Orkest van Gelderland en Overijssel) en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede brengen gezamenlijk deze vrolijke en eigentijdse bewerking van het bekende sprookje op het podium. Een feest vol fantasie en verbeelding, waarbij de muziek centraal staat. Vijf houtblazers van Phion begeleiden Hans en Grietje bij hun avonturen en alles speelt zich af in een flexibel blokkendecor, ontworpen door kunstenares Cynthia Borst.
Het sprookje is een echte klassieker en bij iedereen bekend. Hans en Grietje worden er door hun ouders op uit gestuurd om eten te zoeken in het bos. Tekstschrijver Jibbe Willems herschreef de tekst en gaf er een eigentijdse draai aan. Ook de boze heks blijkt met haar tijd meegegaan te zijn. In deze voorstelling moeten de kinderen op dieet, want “vol met suikers en vet, ze lijken wel een kroket.”

Blaaskwintet met vijf musici

Uit de oorspronkelijke muziek van Engelbert Humperdincks opera heeft de Britse fluitiste Helen Mils zestien bekende fragmenten gekozen. Deze heeft zij bewerkt voor een traditioneel blaaskwintet bestaande uit fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. Uiteraard ontbreken de bekendste stukken als het Slaapliedje en het Knibbel-knabbel-knuisje niet. De begeleiding van de familieconcerten wordt verzorgd door vijf musici van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel. Aan het begin van de voorstelling vertellen de musici wat meer over hun instrumenten en nodigen ze de kinderen uit actief mee te doen. Met deze ensemble-bezetting is het mogelijk om opera highlights ook op de kleinere podia in Gelderland en Overijssel te spelen.

Flexibel decor

De regie van deze productie is in handen van Anne Slothouwer. Anne werkte jarenlang als regieassistent en avondregisseur bij de o.a. de Nederlandse Reisopera en de Nationale Opera. Met een kleurrijk, vrolijk en flexibel decor van blokkendozen gemaakt door kunstenares Cynthia Borst komt de sprookjeswereld helemaal tot leven.

Praktische informatie

De productie wordt gezongen in het Nederlands. De voorstelling in Musis is op woensdag 23 oktober om 15.00 uur. Die duurt ongeveer vijfenveertig minuten en heeft geen pauze. Er zijn nog concerten in Oldenzaal, Almelo, Enschede, Zwolle en Deventer. Voor meer informatie en kaarten zie www.phion.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden