Hoboïst  en dirigent Alexei Ogrintchouk te gast bij Phion

Foto: Phion

Vanaf 25 september tot en met 4 oktober is de beroemde hoboïst Alexei Ogrintchouk te gast bij Phion. Samen met een ensemble van het orkest brengt hij Haydns Ouverture Armida en het Hoboconcert van Marcello.

Op 27 september is er om 11:00 uur bij Musis een zondagochtendconcert, gedirigeerd door Ogrintchouk.

Musicus van grote klasse

Dat de eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest ook een begenadigd dirigent is, bewijst Ogrintchouk ook nu weer met zijn vertolking van Mozarts Symfonie nr. 29, in Ede, Arnhem, Zutphen en Raalte.
Phion speelt in kleine bezetting onder leiding van Alexei Ogrintchouk. Een musicus van grote klasse. Als eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest en met een indrukwekkende solocarrière, behoort hij wereldwijd tot de beste op zijn instrument. “Zijn klank is van een kwaliteit die je maar zelden op de hobo aantreft,” kopte de Telegraaf onlangs nog. De laatste jaren heeft hij zich ook ontpopt als een begenadigd dirigent die al heel wat grote orkesten heeft geleid.

Haydn, Mozart en Marcello

Ogrintchouk neemt ons mee naar de wereld van Mozart, Haydn en Marcello. Het concert opent met Haydn en zijn ouverture uit de heroïsche opera Armida. Mozarts Symfonie nr. 29 is het absolute hoogtepunt in het vroege symfonische werk van de componist. Intiem en elegant, kamermuziek bijna, maar wel met de brede uitstraling van een orkest. Natuurlijk laat Alexei Ogrintchouk in dit concert ook zijn hobo horen. Dat doet hij met het Hoboconcert van Marcello, één van de beroemdste barokke soloconcerten voor zijn instrument.

Ter informatie

Sinds afgelopen 1 juni gaan Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten samen door het leven als Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel. Phion wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Daarom zoekt het orkest nadrukkelijk het publiek op. Binnen én buiten de concertzalen. Bij Phion valt voor iedereen iets te ontdekken.
Voor nog meer informatie en het bestellen van kaarten www.phion.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden