Twee nieuwe gezichten bij Phion

Foto: Phion

De Poolse dirigent Michał Nesterowicz en de Koreaanse vioolvedette Soyoung Yoon spelen voor het eerst bij Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel. Met Vioolconcert nr. 5 van Mozart en Ligeti’s Concert Românesc presenteren ze samen met het orkest een programma met zeggingskracht, temperament en aanstekelijke jeugdige passie.

Ze zijn te zien op vrijdag 25 september in Musis om 21.00 uur.

Een carrière om van te dromen

Wat de dirigent en violiste nog meer gemeen hebben is een carrière om van te dromen. Soyoung Yoon is een jonge, stralende Koreaanse vioolvedette die schittert op haar beroemde Guadagnini-viool en door The Strad werd geprezen als ‘enorm getalenteerd met een gloedvol temperament’. De Poolse Michał Nesterowicz is één van de meest gewilde jonge dirigenten in Europa die ook de Nederlandse orkesten verovert, tot het Koninklijk Concertgebouworkest aan toe.

Oude en moderne muziek

Michał Nesterowicz en Soyoung Yoon vinden elkaar in een veelzijdig programma waarin oude en moderne muziek prachtig aan elkaar verbonden wordt. Soyoung Yoon heeft haar hart verpand aan Vioolconcert nr. 5 van Mozart. Overbekende en zielsmooie muziek, met in de finale een spannend Oost-Europees tintje. Die kleur komt overduidelijk ook terug in het Concert Românesc van Ligeti, waarin hij de volksmuziek van zijn geboortestreek Transsylvanië verwerkte. Met twee glanzende stukken voor koperblazers van de zestiende-eeuwse Gabrieli is dit concert helemaal compleet.

Informatie en kaarten

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.phion.nl.

What do you want to do ?

New mail

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden