Dit was Ruimtekoers Festival 2020

Foto: Ruimtekoersfestival

Wat zijn de organisatoren van Ruimtekoers 2020 trots. Tijdens deze vijfde editie werden ze uitgedaagd om nieuwe richtingen te ontdekken en te ontwikkelen voor het samenleven in de stad.

Er waren meer dan vijftig activiteiten, waaronder kunstprojecten, muziek- theater- en spoken word-voorstellingen, workshops, lezingen en Drive in Cinema Zuid.

Tot volgend jaar

Het was niet alleen een heel gezellig festival, maar ook een onderzoek naar hoe we het samen leven in de stad voor iedereen beter, mooier en leuker kunnen maken. De organisatie dankt iedereen: bewoners, vrijwilligers, bezoekers en makers voor dit toffe en geweldige festival. Wel heeft die allerlei ideeën, suggesties en meningen verzameld. Meer dan 250 interviews en enquêtes worden samen met partners en organisaties in de wijk en in de stad zorgvuldig geanalyseerd. Inmiddels hebben beleidsmakers zich aangesloten en worden resultaten met hen gedeeld. Zo krijgt de waardevolle input een duurzaam gevolg.

Resultaten delen

Via de nieuwsbrief en online kanalen deelt Ruimtekoersfestival de resultaten. In november is er een dialoogavond met de wijk in Malburgen om de opbrengsten te bespreken. En uiteindelijk komt er een publicatie. Je wordt hiervan op de hoogte gehouden.
Wil jij je ook aansluiten als beleidsmaker? Of ben je als professional geïnteresseerd in de uitkomsten van dit design anthropology onderzoek? Mail dan naar [email protected]. Tot weer in  2021.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden