Muziekcompetitie Art Rocks 2020 van start in Kröller-Müller

Foto: Art Rocks

Art Rocks 2020 is begonnen. De grootste Nederlandse muziekcompetitie brengt kunst en muziek samen.

Muzikanten worden uitgedaagd een nummer te maken en zich hiervoor te laten inspireren door kunstwerken en historische objecten uit de collectie van vijftien Nederlandse topmusea. Het Kröller-Müller Museum selecteerde zeven werken uit de collectie, waaronder het schilderij De schildersboot van Claude Monet.

Masterclasses songwriting

Kröller-Müller
Claude Monet, De schildersboot, 1874

Art Rocks ambassadeurs Kovacs, Sef en S10 geven in de verschillende musea masterclasses songwriting. Op 18 oktober geeft Kovacs haar masterclass in het Kröller-Müller Museum. Zij schreef speciaal voor Art Rocks een track, geïnspireerd op het Danskostuum Mata Hari uit de collectie van het Fries Museum.
Aanmelden voor de masterclasses kan online op: https://artrocks.nl/competitie/masterclasses.

Informatie voor deelnemers

De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten vanaf veertien jaar. Elke muziekstijl is welkom en de grootte van een muziekact is ook vrij: van solo- artiesten tot een twaalfkoppig orkest. Wel dient de act er rekening mee te houden dat de (technische) mogelijkheden voor het optreden in een museum beperkt zijn.
Muzikanten kunnen tot 1 november hun nummer inzenden op de website van Art Rocks. Uit alle inzendingen selecteert de vakjury 98 acts die tijdens de veertien museumrondes live op zaal bij het kunstwerk spelen. De beste acht acts strijden tijdens de finale in poppodium Paradiso om de hoofdprijs, een geldprijs van €1000.
Meer informatie en aanmelden: https://artrocks.nl/.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden