Vakantietip: Mega Kermis bij het Gelredome

Foto: Mega Kermis

Naast het GelreDome is het sinds een paar dagen kermis. De Mega Kermis is tot en met 23 augustus dagelijks geopend van 13.00 uur tot 23.00 uur.

De kermis hanteert huisregels om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Gezondheidsverklaring

Bij de entree moet iedere bezoeker de handen desinfecteren. Bezoekers van twaalf jaar of ouder zullen een gezondheidsverklaring in moeten vullen, vertelt organisator Marco Frericks. “Conform de richtlijnen van het RIVM zijn wij verplicht onze bezoekers deze verklaring voor te leggen en  te laten tekenen. Maar we hoeven geen ID kaart of iets dergelijks te zien. En in het kader van de wet op de privacy zullen deze verklaringen worden vernietigd.”

Contactloos betalen mogelijk

Aan alles is gedacht, aldus Frericks. “Betaling voor eten, drinken en snoep liefst zoveel mogelijk contactloos, maar ook is er de mogelijkheid om contant te betalen. En het terrein is ruim genoeg opgezet zodat de 1,5 meter met het grootste gemak kan worden gehandhaafd. Er zal zichtbaar en onzichtbaar toezicht worden gehouden om er voor te zorgen dat het niet te druk zal worden.”

Er zijn voldoende desinfectiepunten aanwezig en er is ook een toilet aanwezig op het terrein, vervolgt Frericks. “We hebben alles voorbereid en uitgevoerd in goed overleg met de gemeente Arnhem en Stadion het Gelredome.”

Zo nodig tijdelijke sluiting

Bij  te grote drukte zal de toegang tijdelijk gesloten worden en zullen er pas weer nieuwe mensen toegelaten worden als er voldoende bezoekers vertrokken zijn, licht Frericks toe. “We willen iedereen dan ook vragen om ten alle tijde de aanwijzingen van ons personeel op te volgen, zodat we op een veilige en leuke manier coronaproof kermis kunnen vieren.”

Voor meer informatie zie de facebookpagina van de kermis.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden