Vakantietip: Airborne en Liberation fietsroutes

Foto: St. Landelijke Fietsplatform

Fiets door de mooie natuur in onze omgeving, terwijl je kennismaakt met een belangrijk onderdeel uit de geschiedenis van Nederland. Fiets de Airborne fietsroute en ontdek de historische Slag om Arnhem of de Liberation route tussen Arnhem en Nijmegen.

Twee verschillende fietsroutes bieden een blik in de geschiedenis.

Oosterbeek, Ede, Heelsum

Deze fietsroute van Fietsnetwerk.nl brengt je langs verschillende afstapmomenten die allemaal in het teken staan van Airborne. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was deze veldslag en luchtlanding, op de Slag om de Schelde na, de grootste operatie op Nederlands grondgebied in deze periode. Het Airborne museum was het Britse hoofdkwartier tijdens de Slag om Arnhem. In deze omgeving vind je ontzettend veel herinneringen aan de Airborne gebeurtenissen. Fiets mee en duik de geschiedenis in.
Stap het museum binnen en begeef je midden in de strijd. Ook het monument en de begraafplaats is toegevoegd aan de fietsroute. De Slag om Arnhem, ook bekend als Operatie Market Garden, heeft veel geallieerde militairen het leven gekost. 1750 geallieerden liggen hier op de Airborne begraafplaats.

Liberation Route

Stichting Landelijke Fietsplatform is een Liberation fietsroute met een verhaal. Net als bij Fietsnetwerk neemt deze fietsroute je mee terug in de tijd. Deze fietsroute leidt je langs verschillende luisterplekken die onderdeel zijn van de Liberation Route Arnhem Nijmegen. In Driel, Renkum en Oosterbeek kun je verhalen horen over de Slag om Arnhem.
Bijvoorbeeld bij het informatiecentrum Slag om Arnhem en het compleet vernieuwde Airborne Museum Hartenstein. In de ondergrondse ruimte in dit museum is een museale Airborne Experience gebouwd waar je als bezoeker de strijd meemaakt alsof je er zelf onderdeel van uit maakt. Uniek in Europa.
Verder leidt deze fietsroute je langs verschillende luisterplekken die onderdeel zijn van de Liberation Route Arnhem Nijmegen. In Driel, Renkum en Oosterbeek kun je verhalen horen over de Slag om Arnhem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden