KW37 verhuist pas volgend jaar

Foto: KW37

KW37 is een collectief van kunstenaars dat al 29 jaar bestaat. Het is een culturele vrijplaats met beeldhouwwerkplaatsen voor hout, steen en metaal. In de loop der jaren is KW37 op verschillende buitenlocaties in Arnhem gevestigd geweest.

De naam komt van de eerste locatie, Koningsweg 37. Zeven jaar lang was KW37 gevestigd op een terrein in de wijk Schuytgraaf die in deze periode werd gebouwd.

Nu in Presikhaaf

In september 2018 moest KW37 de locatie Schuytgraaf verlaten vanwege nieuwbouw op die plek. De gemeenteraad van Arnhem vond het van belang om KW37 voor de gemeente te behouden, desnoods op een tijdelijke locatie maar dan met het oog op een permanente oplossing. Sindsdien is KW37  tijdelijk gevestigd op het Marsdiep, een terrein in de wijk Presikhaaf. Ook daar zijn weer tiny houses, werkplaatsen, een beeldentuin, moestuin en een paardenschool gerealiseerd.

Gebruik huidige terrein tot volgend jaar verlengd

Aankomende oktober zit Kunstwerkplaats Arnhem alweer twee jaar op haar huidige locatie in Presikhaaf (Marsdiep 1). Volgens de gemaakte afspraken de met de gemeente zou KW37 dan helaas weer moeten verhuizen. De zoektocht naar een nieuwe locatie is dan ook in volle gang. Tocht lijkt het er niet op dat er in oktober al een oplossing is. De gemeente heeft daarom het gebruik van het huidige terrein tot juni volgend jaar verlengd.

Op bezoek bij KW37

Wil je ook wat doen? Kijk eens op de Facebook pagina kunstwerkplaatsarnhem. Of post een mooie foto van de beeldentuin of schrijf een leuk bericht of review. Kom vooral op bezoek. Het terrein is toegankelijk voor bezoek gedurende het hele jaar van zonsopgang tot zonsondergang. Vanuit veiligheidsoverwegingen is het hek bij de ingang wel eens dicht maar nooit gesloten. Je kunt daar dus gewoon doorheen wandelen.
Vragen? Spreek iemand aan op het terrein of stuur een berichtje via de Facebookpagina.
Initiatieven? KW37 staat open voor initiatieven en bespreekt deze graag.
Ideeën? Mail KW37.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden