Vervolg miniconcerten in de tuin van boekhandel Jansen en De Feijter

Hanke Scheffer
Foto: Jansen en de Feijter

Boekhandel Jansen en de Feijter vervolgt de in juni gestarte serie miniconcerten in de tuin. In juli zijn er drie concerten op woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur.

De prijs is € 20,- per persoon inclusief een hapje/drankje. Er is geen pauze en geen nazit en er moet van te voren worden gereserveerd. Er is plaats voor maximaal dertig personen. Bij slecht weer wordt het concert geannuleerd.

Woensdag 15 juli

Faust gepresenteerd in muziek en tekst door Marianne Ratajski (piano) en Walter Jansen (voordracht). Muziek van Schumann en Brahms en enkele maten Mozart en Liszt (muziek uit de Kinderszenen, de Waldszenen en de Albumblätter). De tekstfragmenten komen uit de prachtige Faust-vertaling van Ard Posthuma.

Woensdag 22 juli

Hanke Scheffer speelt op piano. Naast het geijkte klassieke pianorepertoire houdt Hanke van hedendaagse klassieke muziek. Zij werkte samen met componisten als Ivo van Emmerik. In 2019  maakte zij deel uit van het RKST21, waarmee ze in Musis Sacrum muziek van Louis Andriessen, Martijn Padding en Trevor Grahl vertolkte. Deze avond speelt zij nieuwe en oude composities van bekende en (nog) onbekende componisten.

Woensdag 29 juli

Ton Snijders (toetsen) en Katell Chevalier (zang) treden op. Toetsenist Ton Snijders woont en werkt in Velp en trad onder andere op met Frank Boeijen. Katell Chevalier is bij liefhebbers van het Franse chanson geen onbekende. In haar nieuwe muziekprogramma laat ze de toeschouwer genieten van het mooiste wat Frankrijk en Nederland te bieden hebben. Een uniek concert met Franse en Nederlandse liederen.

En verder

Woensdag 12 augustus speelt harpiste Lies Joosten. Zij bespeelt een Keltische harp en haar muziek kenmerkt zich door een warm klankenpalet, met Keltische, Latijns Amerikaanse en klassieke invloeden. Ze voert ons mee in een repertoire waar eigen composities, improvisatie en Keltische thema’s langs zullen komen. Dit concert is al volgeboekt.
Maar er komen meer:
-woensdag 19 augustus Caroline Rutten (zang, Franse chansons) en Dirk Overbeek (accordeon)
-woensdag 26 augustus Hanke Scheffer (piano), Noam Staal (cello) en Hrayr Ter Sargsyan (viool) 
-woensdag 09 september Duo Clazzi (cello & accordeon) 

Reserveren

Reserveren is noodzakelijk bij Boekhandel Jansen en de Feijter aan de Emmastr. 6 te Velp. Klik hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden