Op 1 juni gaan de deuren van het Watermuseum weer open

Foto: Wikipedia

Het is officieel. Op 1 juni om 12.00 uur mogen de deuren weer open. Het Nederlands Watermuseum is het museum dat zich richt op informatie over alles aspecten van water, zoals waterhuishouding, drinkwater en waterzuivering.

Om het bezoek voor iedereen veilig én prettig te laten verlopen, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.
Zo dien je, bijvoorbeeld, altijd een reservering te maken, ook als je reeds in het bezit bent van een museumkaart of ticket.

Heropening op Tweede Pinksterdag

Vanaf 1 juni heten de medewerkers van het Watermuseum je weer van harte welkom. Om het bezoek voor iedereen veilig én prettig te laten verlopen, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Je dient altijd een reservering te maken, ook wanneer je reeds in het bezit bent van een kaartje (zoals museumkaart, social deal voucher, dagjeweg.nl voucher e.d.). Zo kunnen we garanderen dat er niet teveel bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn;
  • Het museum gaat ervan uit van een museumbezoek dat maximaal twee uur duurt. Op deze manier is het altijd zeker dat er niet teveel bezoekers tegelijk aanwezig zijn;
  • Bezoek het museum alleen of enkel met je huisgenoten. Helaas is het voor het museum nog niet toegestaan onder andere schoolgroepen, BSO’s en scoutinggroepen te ontvangen;
  • Houd rekening met elkaar en houd voldoende afstand tot anderen;
  • Heb je klachten (neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid)? Blijf dan thuis. Je bent er weer welkom als je klachtenvrij bent;
  • Val je in een risicogroep? Overweeg of het verstandig is om het museum op dit moment te bezoeken;
  • Er is een duidelijk aangegeven looproute met éénrichtingsverkeer in het museum;
  • De garderobe is gesloten. Je dient jassen en tassen bij je te houden;
  • Eten en drinken is op dit moment helaas niet toegestaan in het museum. Hiervoor kun je terecht in het naastgelegen Grand Café Aan de Beek. Let op: reserveren verplicht. Kijk voor reserveringen en overige informatie op de website of bel naar 026 – 443 04 76.

Wat zijn de openingsdagen- en tijden?

Het museum opent op 1 juni, de tweede Pinksterdag, om 12.00 uur weer haar deuren. Het Watermuseum is aan de Zijpendaalseweg 26-28. Voorlopig worden aangepaste openingstijden gehanteerd: dinsdag tot en met vrijdag 12.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag en feestdagen 10.00 – 17.00 uur.

Online reserveren

Je dient online een reservering te maken. Dit geldt ook indien je reeds in het bezit bent van een museumkaart of voucher aangekocht via Social Deal, Dagjeweg.nl en overige aanbieders. Binnen enkele dagen kun je online een reservering maken in de ticketshop.
Je dient in het bezit te zijn van een geldig entreebewijs. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de partner waar je je voucher hebt aangeschaft om je voucher te laten verlengen. Nadat je in het bezit bent van een geldig entreebewijs maak je een reservering via de online ticketshop welke binnen enkele dagen beschikbaar zal zijn op onze website. Bij aankomst laat je zowel je reserveringsbewijs als je entreebewijs scannen. Indien je één van de twee niet kunt laten scannen heb je helaas geen toegang tot het museum.

Online reserveren binnen enkele dagen gereed

Ja, ook indien je in het bezit bent van een museumkaart dien je een reservering te maken, zodat wij inzichtelijk hebben hoeveel mensen er op een bepaalde tijd in het museum zullen zijn. Een reservering kan binnen enkele dagen gemaakt worden via onze online ticketshop.
Momenteel wordt er hard gewerkt aan de online ticketshop. Deze zal binnen enkele dagen gereed zijn.
In geval van ziekte (en dus een bezoeker die afzegt, of een bezoeker die door de front office geweigerd wordt) geeft het museum geen geld terug, maar een voucher, waarop datum en aantal wordt ingevuld.

Maatregelen om een bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen

Bij de ingang, in het museum en bij de uitgang is desinfectiemiddel beschikbaar. Bij de ingang hangen handschoenen voor degenen die hier prijs op stellen. Er is een eenrichtingsverkeer route gemaakt. In alle toiletten zijn vloeibare zeep en papieren handdoekjes aanwezig. Toiletten worden vaker schoongemaakt.
Er worden geen mondkapjes verstrekt aan bezoekers. Als je een mondkapje wilt dragen tijdens je bezoek dien je deze zelf elders aan te schaffen.Watermuseum

Zijn er extra kinderactiviteiten?

Jazeker. Elke dag kan er shampoo gemaakt worden. Dinsdag tot en met vrijdag tussen 12.15 uur en 16.30 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen tussen 10.15 uur en 16.30 uur. Bij aankomst in het museum kun je hiervoor met je gezelschap een familietafel op een bepaald tijdstip reserveren. Ook hiervoor geldt dat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is. Je kunt niet vooraf reserveren. De kosten bedragen €1,50 per flesje.

Watermonsters niet mogelijk om vooraf te reserveren

In het weekend en op feestdagen kun je tussen 9.30 uur en 16.00 uur deelnemen aan de populaire activiteit watermonsters gezocht. Dit kun je vóór of ná je bezoek aan het museum doen. Ook hier geldt een maximum aantal deelnemers. Kaartjes hiervoor koop je ter plekke bij het uitgiftepunt voor het museum. Je kunt hiervoor niet vooraf reserveren.  Het is wel mogelijk om deel te nemen aan deze activiteit ook al bezoek je het museum niet. De kosten bedragen € 1,50 per kind indien je in het bezit bent van een geldig entreebewijs voor diezelfde dag of € 3,- per kind wanneer je het museum niet bezoekt.

Klas, scouting, BSO of kinderfeestjes

Vooralsnog mag het museum enkel gezelschappen ontvangen. Onder gezelschap wordt verstaan: mensen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen, zoals een gezin, partners of huisgenoten.
Ook is het voorlopig niet mogelijk een kinderfeestje te vieren in het museum. Zodra dit weer mogelijk is wordt dit vermeld op de website.

Nog vragen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Je kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur, zaterdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur op 026 – 445 25 48. Je kunt ook mailen naar [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden