Posttheater Arnhem introduceert het V-ticket

Foto: mons.Wikimedia.org2013

Het Posttheater in Arnhem bereidt zich alvast voor op de 1,5 meter economie in de culturele sector. Directeur Roel Coppelmans vertelt over zijn plannen voor het komende theaterseizoen.

Er is, dus, bij het Posttheater ook de introductie van V-Tickets. (Je kunt invullen: Video, Virtueel of Virus.)

Gridkijker

“Na het uitbreken van het coronavirus hebben wij ons eerder ontwikkelde plan de ‘gridkijker’ weer opgepakt. De gridkijker hebben we destijds ontwikkeld om derden (regie, producent en anderen) live met de voorstelling mee te laten meekijken zonder naar het theater te gaan. Dit was met name bedoeld voor voorstellingen in de try-out fase. Nu zetten we deze livestream op om tijdens de coronamaatregelen een derde van de zaal fysiek te vullen met bezoekers en een derde middels een V-ticket,” aldus Coppelmans.

Sfeer van theater in stand gehouden

De directeur vertelt verder, “De kopers van een V-ticket krijgen tien minuten voor aanvang een link gemaild. Daarmee kunnen zij de voorstelling vanuit huis via de livestream volgen. De prijs is hetzelfde, maar geeft de mogelijkheid om met alle aanwezigen in de huiskamer de voorstelling te volgen.
Om de sfeer van jouw favoriete theater in stand te houden, worden ook de eerste twee rijen in beeld gebracht. Natuurlijk is het niet te vergelijken met de theaterbeleving in de zaal. Toch biedt het wel de mogelijkheid voor de artiesten om te spelen en voor het publiek om hun favoriete artiest te zien.
Ook voor na de coronacrisis biedt het de mogelijkheid voor mensen die om wat voor reden dan ook niet naar het theater kunnen de voorstelling bij te wonen.”

Aanvulling op traditionele kaartverkoop vanaf september

Het unieke is dat het een live voorstelling is. Dit geeft dan ook meteen de afspraken aan waaronder je dit zou kunnen aanbieden. Om concurrentie te voorkomen wordt het totaal aan verkochte E-tickets en V-tickets samen nooit meer dan de capaciteit van je bestaande fysieke zaal. Het is een aanvulling op de traditionele kaartverkoop. Tevens kun je het bereik verbreden naar doelgroepen die niet in staat zijn naar het theater te komen. Het theater is in feite de intermediair tussen de artiest en de bezoeker middels hun fysieke en nu dus ook virtuele ruimte,” aldus Coppelmans.
Per september gaat Coppelmans ermee van start bij het Posttheater. De eerste show die met het V-ticket door betalende kijkers thuis te zien is, is van cabaretier Guido Weijers op 2 en 3 september.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden