Arnhemse Bevrijdingstour op 5 mei: ooggetuigen vertellen

Foto:

Hoe was het om onder te duiken? Wat gebeurde er met huisdieren tijdens de bezetting? En moesten alle Arnhemmers evacueren? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord tijdens de Bevrijdingstour die Old-School Arnhem maakte op basis van verhalen van ooggetuigen.

Deze Bevrijdingstour is een leuke, corona-proof activiteit voor op 5 mei.

De geschiedenis komt écht tot leven

Programmaleider Maya Lievegoed: “Er is al heel veel geschreven en gemaakt over de oorlog. Maar niets maakt zoveel indruk als de verhalen van de ooggetuigen uit die tijd. De ouderen die jongeren en vrijwilligers bij ons programma spraken, maakten de oorlog zelf mee. Ze herinneren zich nog hoe ze aan eten kwamen, de plunderingen van de Duitsers en waar ze waren toen Arnhem bevrijd werd. Tijdens de tour ontdek je hun verhalen aan de hand van sporen en locaties. Zo komt de geschiedenis écht tot leven.”

Interactief, lopend of met fiets

De tour is interactief. Bij elke locatie vind je een vraag of opdracht waarmee je, bij een goed antwoord, punten kunt verdienen. Zo kunnen deelnemers tegen elkaar spelen. Ook worden ze uitgenodigd om foto’s en filmpjes te maken voor de ouderen die hebben bijgedragen aan deze tour. De Old-School stuurt de ingezonden foto’s en video’s door en zo kunnen de ouderen van een afstand meegenieten.

Ook na 5 mei beschikbaar

Praktisch: Je vindt de tour via deze link. Je kan deze lopen of volgen op de fiets. Het programma duurt ongeveer een à anderhalf uur. Iets over de helft kan je bij Anne en Max gratis gebruik maken van het toilet. Ook geven zij een gratis dadelballetje bij een kopje koffie of thee zodat de deelnemers weer wat extra energie hebben voor het laatste gedeelte.
Uiteraard gelden ook bij de Bevrijdingstour de RIVM-richtlijnen. Het is ook van belang dat er door deelnemers rekening gehouden wordt met de anderhalf meter afstand.
Lukt het niet om de tour op 5 mei te lopen? De Bevrijdingstour blijft ook na Bevrijdingsdag beschikbaar.

Over Old-School Arnhem

Bij dit programma oefenen jongeren waardevolle innovatievaardigheden die ze voor zichzelf kunnen inzetten. Het oefenen doen ze door de levensverhalen van zorgvragers, vrijwilligers en andere jongeren te reconstrueren. Het programma verbindt zo jong en oud.

Ook geven zij Het programma is ontwikkeld door Humint Solutions en vindt plaats in Arnhem in en rond Woonzorgcentrum Vreedenhoff, Esperantolaan 2.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen