Maak samen met Erfgoedcentrum Rozet de collage van Arnhem

Foto: Rozet

Het coronavirus zet ons leven flink op zijn kop. We werken thuis, geven thuis les en besteden ook onze vrijetijd in en om het huis. Een unieke situatie die we niet eerder meegemaakt hebben.

Erfgoedcentrum Rozet wil deze situatie vastleggen in honderden foto’s: de collage van Arnhem.

Maak een foto op 27 april

Rozet vraagt alle Arnhemmers om maandag 27 april, op Koningsdag, een foto te maken van het uitzicht vanuit je voordeur. Al deze foto’s samen maken de collage van Arnhem: een totaalbeeld van de stad die bestaat uit honderden min of meer gelijke opnames, vanuit letterlijk alle hoeken van de stad.

Hoe werkt het?

We vragen je om op Koningsdag, maandag 27 april, een foto te maken van het uitzicht vanuit je voordeur, volgens de onderstaande gebruiksaanwijzing.
-Open je voordeur* en ga op de drempel staan.
-Maak vanuit die positie een liggende foto (met een camera, of je mobiele telefoon) recht vooruit naar buiten.
-Stuur de foto via e-mail ([email protected]) of WhatsApp (06-26963986), onder vermelding van je straatnaam, huisnummer en postcode. Je straatnaam wordt gedeeld als locatie, je postcode en huisnummer niet. We slaan de persoonlijke gegevens niet op en publiceren deze ook niet.
-Je foto wordt ter beschikking gesteld aan Erfgoedcentrum Rozet en wordt getoond in de collage van Arnhem. Op de dag van de Arnhemse geschiedenis (zaterdag 10 oktober) presenteren we de collage van Arnhem.
*Kies de deur die je als voordeur beschouwt. Dat kan bijvoorbeeld ook de voordeur van het appartementencomplex zijn waar je woont.

Jaarlijkse foto’s

Met het maken van foto’s op Koningsdag gaat het project Collage van Arnhem van start. Erfgoedcentrum Rozet zal jaarlijks Arnhemmers oproepen een foto vanuit de voordeur te maken. Zo creëren we een zicht op de stad door de jaren heen. Een tijdsbeeld van de jaren ’20 van de 21e eeuw. Collage van de stad is een idee van Besiendershuis Nijmegen.
Meer informatie: rozet.nl/collagevanarnhem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden