ThuisBieb met honderd e-books van de bibliotheken voor iedereen

Foto: Consumentenbond

De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf nu honderd e-books voor iedereen beschikbaar.

Ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek.

Populaire én minder bekende titels

Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei.
De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Tot de selectie aangeboden boeken behoren populaire titels als Rinkeldekink van Martine Bijl en de nieuwste editie van het voetbalmagazine Hard Gras. Ook is te ontdekken boeken als Post voor Rus Ordelman van Bette Adriaanse, De mentor van Tessa Kollen en Mindgym work-outs van Wouter de Jong. Ook voor de jeugd is er wat. De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als Stuntvlogger Sam van Jelmer Jepsen, ook bijzondere boeken als Toverhanden van Chris Winsemius en Alaska van Anna Woltz.

#ikleesthuis

De ThuisBieb sluit mooi aan bij eerdere initiatieven om mensen te wijzen op het online aanbod van de Bibliotheek. Samen met de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) werd de campagne #ikleesthuis gelanceerd. Ook in de LuisterBieb, de Bibliotheek-app voor luisterboeken, zijn ruim honderd extra titels toegevoegd die beschikbaar zijn voor iedereen. Het aantal bezoekers van de online Bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd en het aantal uitleningen is ruimschoots verdubbeld.
Ga hier naar de thuisbieb.

Over de Vereniging van Openbare Bibliotheken

De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) verenigt de branche van openbare bibliotheken en bestaat uit ruim 160 leden, een bestuur en bureau. Samen werken zij aan de gemeenschappelijke belangen van de openbare bibliotheken, de provinciale ondersteuningsorganisaties (POI’s) en de landelijke organisaties. Centraal staat de versterking van de maatschappelijke rol van de leden zodat iedereen in onze samenleving toegang heeft tot goede informatie en kansen om zichzelf te ontwikkelen, op elk niveau.

Over de Koninklijke Bibliotheek (KB)

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Ze verzamelen, bewaren en delen alle publicaties uit en over Nederland. Met de (digitale) collecties en expertise brengen ze mensen in aanraking met de kracht van het geschreven woord. Zo willen ze iedereen de mogelijkheid bieden om te lezen, te leren of onderzoek te doen en zich daardoor verder te ontwikkelen. Dit doen ze samen met erfgoedpartners, de openbare bibliotheken en wetenschappelijke instellingen en zo dragen ze bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland.

Over de online Bibliotheek

Via de online Bibliotheek heb je als Bibliotheeklid toegang tot meer dan 28.000 e-books en ruim 4.000 luisterboeken. De online Bibliotheek is onderdeel van de KB, de nationale bibliotheek van Nederland.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden