Ruimtekoers Festival nu in september

Foto: Ruimtekoers Festival

Door de aangescherpte maatregelen rondom COVID-19 vindt Ruimtekoers Festival niet plaats in het geplande Pinksterweekend van 29 mei tot en met 1 juni. Het streven is om in het weekend van 5 en 6 september het festival te organiseren.

De stadsmakersprogramma’s zullen vanaf juli tot en met het festival in september plaatsvinden.

Nieuwe richtingen

Juist in deze tijd willen allen die betrekking hebben met het Ruimtekoers Festival oproepen tot gezamenlijkheid. Om vanuit die verbinding, met elkaar, nieuwe richtingen te verkennen voor het samenleven in de toekomst en de stad.

Verhalen van Arnhemmers

Daarom knokken het team, de makers en de partners om het festival in september te organiseren.  Ook willen ze proberen om de cultuurparticipatie programma’s in juli en augustus in de wijken van Arnhem-Zuid van de grond te krijgen. Ondertussen blijven ze hun kanalen inzetten om bijzondere, oprechte en positieve verhalen van Arnhemmers te delen met iedereen. Verhalen die opgetekend zijn door Arnhemmers. Want al die verhalen bieden het perspectief waarop iedereen, samen, de toekomst vorm geeft.
Team Ruimtekoers wenst alle Arnhemmers heel veel liefs en gezondheid.
Lees de eerste bijzondere verhalen hieronder. Via hun kanalen houden ze je natuurlijk ook op de hoogte.

Rico KreijneRuimtkoers Festival

Rico geeft muzieklessen aan jong en oud, onder meer op basisscholen. Verder is hij betrokken bij verschillende muziekprojecten. Zo dirigeert hij bij Door Wilskracht Sterk (DWS) in Malburgen. Rico ziet in muziek het ideale middel om samen te komen. Lees hier verder hoe DWS dit jaar weer betrokken is bij Ruimtekoers.

Nathali van De StiksteekRuimtkoers Festival

Wij spraken met Nathali Nijman van De Stiksteek over wonen en werken in Malburgen. Welke rol ziet Nathali voor Ruimtekoers? “In Malburgen gebeurt enorm veel. De activiteiten en initiatieven zijn misschien wel een beetje versnipperd. Ruimtekoers kan helpen mensen nóg meer bij elkaar te brengen.” Lees hier het hele gesprek.

Aan de slag op de Drieslag

Ontwerpen vanuit de antropologie (menskunde), dat is wat kunstenares Tina Lenz doet. Ze is een bekende ontwerp antropoloog en gaat voor Ruimtekoers Festival op zoek naar de gebruiken en rituelen die mensen verbindt op winkelcentrum de Drieslag. Zo ook bij bakker Sehbas! Lees zijn verhaal.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden