Focus Filmtheater films nu online via Picl

Foto: Focus Filmtheater

Focus Filmtheater is in ieder geval tot 6 april gesloten, maar biedt sinds deze week ook een groot deel van zijn films online aan via online platform Picl. Zo hoef je niets te missen en kijk je de nieuwste arthouse-films gewoon thuis, op je tv, tablet of telefoon.

Daarmee houd je in tijden van Corona niet alleen je filmliefde warm, je steunt ook het filmtheater.

Online platform Picl

Programmeur Thomas Fransman: “Door de Corona-crisis hebben we de deuren van Focus Filmtheater tijdelijk moeten sluiten. Dit betreurt ons zeer, omdat we nu niet meer in staat zijn om ons publiek een verdiepend, onderhoudend en onderscheidend programma te bieden in de prachtige zalen van Focus. Het online platform Picl geeft ons de mogelijkheid om een groot deel van ons aanbod aan te blijven bieden. Focus Filmtheater, maar dan thuis. Ook als we weer open zijn zal Picl een belangrijke pijler binnen ons aanbod blijven, omdat we ons realiseren dat onze bezoekers niet altijd in de gelegenheid zijn om een film bij ons in de zaal te komen bekijken.”Focus Filmtheater

Prijs vergelijkbaar met bioscoopkaartje

Focus biedt een selectie van de nieuwste, maar ook wat oudere films on demand aan. Van Nederlandse films tot prijswinnende documentaires: stuk voor stuk met liefde en zorg geselecteerd door de programmeur. Zo zie je op dit moment onder andere de Oscar-hit Parasite, de meeslepende documentaire Woman en de Franse feelgood Hors Normes. De films zijn tegen betaling te zien via Picl, een initiatief van 23 Nederlandse filmtheaters. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: € 8,50. Voor een wat oudere titel betaal je € 4,99.
Het hele aanbod van Focus Filmtheater is online te vinden.

Over Picl

Soms lukt het je simpelweg niet om naar het theater te gaan voordat een film van het witte doek verdwijnt. Gelukkig hebben we daar nu een oplossing voor bedacht. Jouw favoriete filmtheaters bieden vanaf nu óók films aan op Picl,  van coming of age en komedies tot roadmovies en drama’s. Je bekijkt zelfs exclusief de allernieuwste films die op dit moment vertoond worden op het grote scherm. Nooit meer wachten of iets missen.

Legaal online alternatief

Picl is samenwerking tussen 23 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Anke van Diejen en Noortje van de Sande. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid van en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Filmhuizen bieden een extra service

Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers, die nooit meer een film hoeven te missen. Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek. Al was het maar omdat we een legaal online alternatief bieden voor het illegaal downloaden van films.
Picl is te vinden via de website van Focus Filmtheater en via hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden