Hijman Ongerijmd sluit Boekenweek af met schrijvers Marijke Schermer en Stephan Enter

Foto: Hijman Ongerijmd

‘Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar, elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen wijze.’ Het is waarschijnlijk de beroemdste openingszin uit de wereldliteratuur, die van Tolstojs Anna Karenina.

Maar klopt ie ook?

‘Gelukkig’ huwelijk geanalyseerd

Hijman OngerijmdMarijke Schermer stelt belangrijke vragen. Haar boek, Liefde, als dat het is, is genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Bestaat er een geheim ingrediënt voor gezinsgeluk? Lijken niet ook alle ongelukkige gezinnen op elkaar? Met een heldere vertelstem wordt de (on)mogelijkheid van een ‘gelukkig’ huwelijk geanalyseerd.

Als knil-militair  gediend

Pastorale, van Stephan Enter, gaat over een eerste, onmogelijke en onhandige verliefdheid. Over een poging het geluk van je vroegste kindertijd terug te vinden. Over de vraag waar je je woede laat als het land dat je als knil-militair hebt gediend je wegstopt in een voormalig concentratiekamp. En uiteindelijk handelt Pastorale over geworteld zijn, en wat te doen als die wortels rot blijken. Beheerst en geraffineerd schetst Stephan Enter een wereld die op knappen staat.

Praktische informatie

Op zaterdagmiddag 14 maart om 15.30 uur begint het gesprek bij Hijman Ongerijmd aan het Grote Oord 15. Entree is €5,-, maar voor studenten is het gratis.
Reserveren kan bij [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden