Repair Café bij Rozet Kronenburg op 19 en 21 maart

Repair Café Vlaardingen, with youngsters
Foto: Rozet

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet.

Rozet organiseert op donderdag 19 maart en zaterdag 21 maart het Repair Café in de bibliotheek in Kronenburg.

Repareren en ontmoeten

Door repareren te promoten, wil Rozet bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. We gooien in Nederland veel spullen weg. Daar zitten ook vaak dingen bij waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café wil Rozet daar verandering in brengen. Daarnaast is het Repair Café bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er vaak veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

Bieb in Kronenburg

Tijdens het Repair Café staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Donderdag 19 maart kunnen mensen van 18.00-20.30 uur terecht. Op zaterdag 21 maart is het Repair Café van 10.30-13.00 uur geopend.Rozet

Repair Café in Het Timmerhuis

Na de twee Repair Café’s in Rozet Kronenburg, wordt het idee voortgezet in Het Timmerhuis, Akkerwindestraat 29. Een keer per kwartaal opent Het Timmerhuis zijn deuren. Daar kunnen mensen, samen met vrijwillige reparateurs, hun kapotte spullen repareren.
Het Repair Café vindt dit jaar nog plaats op zaterdag 13 juni, zaterdag 19 september en zaterdag 21 november.

Stichting Repair Café International

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.org). Deze stichting biedt professionele ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Arnhem-Zuid.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden