Slotfeest carnavalsvereniging De Tomaat van Thomas a Kempis

Foto: C.V. De Tomaat

Een van de meest bijzondere tradities in onderwijsland loopt ten einde. Carnavalsvereniging De Tomaat houdt op 7 maart na een bestaan van meer dan 60 jaar haar slotfeest.

De Tomaat is waarschijnlijk de oudste schoolcarnavalsvereniging van Nederland.

Prinsen en prinsessen

Generaties leerlingen hebben hun al dan niet wankele carnavalsschreden gezet bij De Tomaat. Tientallen Prinsen en Prinsessen heeft De Tomaat voortgebracht. Honderden leden van de hofhouding zijn actief geweest in de voorbereiding van de feesten. En duizenden jongeren hebben uitbundig feest gevierd op het Thomas.
Zelfs in Limburg en Noord-Brabant zijn er geen scholen waar een officiële carnavalsvereniging zo’n belangrijke plek heeft ingenomen als De Tomaat bij het Thomas, zoals de school in de volksmond genoemd wordt.Thomas a Kempis

Ontbinden

Toch werd de laatste jaren de animo met name bij de oudere leerlingen om carnaval te vieren steeds minder. De verscherpte alcoholmaatregelen en andere maatschappelijke ontwikkelingen hebben daar ongetwijfeld aan bijgedragen. Vandaar dat het besluit is genomen om de carnavalsvereniging De Tomaat te ontbinden. Dat zal natuurlijk op feestelijke wijze geschieden.

Feest

Op 7 maart aanstaande is er een groot feest voor alle oud-Tomaten uiteraard in de Tomatenburcht op de Thomas a Kempislaan.
Meer informatie is te vinden op de facebookpagina.
Kaartverkoop mogelijkheden zijn €11,11, €22,22 en €33,33. Zie hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden