Rosanne Philippens speelt Beethovens vioolconcert

Foto: Musis

Op 13 maart speelt Het Gelders Orkest Beethoven onder leiding van Sascha Goetzel in Musis. Rosanne Philippens ontfermt zich over Beethovens beroemde vioolconcert.

Daarnaast hoor je de revolutionaire overtuigingskracht van de Tweede Symfonie van Sibelius.

Beroemdste vioolconcert

Beethovens Vioolconcert is geliefd bij een breed publiek, maar gevreesd door de grote violisten vanwege zijn technische uitdaging en stevige lengte. Rosanne Philippens, uitstekend kenner van het vioolrepertoire van Beethoven, ontfermt zich met liefde over dit misschien wel beroemdste en populairste vioolconcert ooit geschreven. Werd zij een paar jaar geleden door de Volkskrant nog geroemd als ‘viooltalent groter dan de belofte’, inmiddels is ze dat stadium ver voorbij en behoort ze tot de bekendste solisten van ons land. Haar virtuoze spel past prachtig bij dit gloedvolle soloconcert, geschreven met een grote muzikale intensiteit en klankrijkdom zoals alleen Beethoven dat kan.

Revolutionair

Van een heel andere orde is de Tweede Symfonie van Sibelius: muziek met een triomfantelijke uitstraling en bijna revolutionaire zeggingskracht. Sibelius schreef het stuk in een tijd dat zijn geliefde Finland zich los probeerde te weken van overheerser Rusland. Het stuk wordt ook wel bestempeld als ‘symfonie van de onafhankelijkheid’. Sibelius vestigde er zijn naam mee als nationale componist van Finland. Een heerlijk stuk voor orkest en dirigent Sascha Goetzel om het concert mee te besluiten.

Lunchconcert

Als je nog nooit een klassiek concert bijgewoond hebt, maar wel nieuwsgierig bent, kom dan eens naar een lunchconcert. Het is een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met Het Gelders Orkest en klassieke stukken van grote componisten.
Bij het Lunchconcert op woensdag 4 maart in Musis speelt Het Gelders Orkest de Tweede Symfonie van Sibelius. (De solist is niet bij deze uitvoering aanwezig.) Het concert vindt plaats  om 12.30 uur tot 13.00. De toegang is gratis. Je hoeft geen kaarten reserveren.

Kaarten bestellen

Het concert op 13 maart met Het Gelders Orkest en viool solist Rosanne Philippens vindt plaats in Musis aan de Velperbinnensingel 15 om 19.30 uur. Je kunt kaarten bestellen vanaf €20,- hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden