Films en meer op Internationale Vrouwendag in Focus

Foto: Focus

Sterke vrouwen, talentvolle vrouwen, voorbeeldvrouwen, strijdlustige vrouwen, vakvrouwen. Op zondag 8 maart viert Focus Filmtheater Arnhem Internationale Vrouwendag met een hele dag alleen maar films door en over vrouwen.

Een dag vol interessante voorpremières, veel films, inleidingen en Q en A’s met bijzondere gasten. Deze dag is zeker niet alleen voor vrouwen.

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, vertoont Focus maar liefst 23 verschillende films, allemaal door of over vrouwen. Van de feel-good film The Singing Club (van de maker van The Full Monty) tot het wereldwijde project Woman met portretten van 2000 vrouwen uit 50 verschillende landen. Van Alice Winocour’s Proxima, over een vrouwelijke astronaut, tot het komische kostuumdrama Emma.

Voor- en nagesprekken en Wereldvrouwenkoor

Bij een aantal films zijn voor- en nagesprekken ingepland. Die zijn met gasten als de vrouwelijke astronaut Mindy Howard bij de voorpremière van Proxima. Ook zijn schrijfster Tamara Bos en actrice Vita Heijmen bij Kapsalon Romy. De regisseuse Annette Apon van de docu Leonie, actrice en spionne is ook van de partij. Daarnaast is er om 13.00 uur een kort (gratis) optreden door het Wereldvrouwenkoor in de hal van Focus.

Programma

Het programma van de Internationale Vrouwendag is op zondag 8 maart vanaf 10.45 uur tot 23.00 uur in het Focus Filmtheater aan het  Audrey Hepburnplein 1. De reguliere filmprijzen zijn vanaf €9,50. Voor enkele programma’s geldt een kleine toeslag.
Voor meer informatie en het gehele programma kijk op www.focusarnhem.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden