Leesfees eert dit jaar rebellen en dwarsliggers

Foto: Rozet

Zaterdag 14 maart vindt in Rozet Leesfees plaats. Een avondvullend programma vol met bekende sprekers, schrijvers, muziek, spoken word, poëzie en meer.

Misschien wel het leukste boekenfeest van Arnhem.

Het thema van de Boekenweek 2020 is rebellen en dwarsdenkers.
De volgende optredens zijn de bewonderen in Rozet:

Schrijvers, denkers, performers en dichters

Özcan Akyol schrijft dit jaar het boekenweekessay Generaal zonder Leger enRozet is te gast op Leesfees. Eus is journalist, schrijver, vaste gast in DWDD en tv-maker. Deze geknipte gast brengt een eerbetoon aan zijn rebellen en dwarsdenkers.

RozetBabs Gons is schrijver en performer. Ze staat met haar werk op festivals, literaire programma’s en bibliotheken. In 2018 won ze de Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur en in 2019 verscheen Hardop, een door haar samengestelde bundel met het werk van 18 Nederlandse spoken word-dichters.

Beroepsdwarsdenker, schrijver, actrice en muzikante Stella Bergsma zorgde met haar Pussy Album voor flink wat opschudding. Er waren zelfs middelbare scholen waar het boek van de lijst werd geschrapt. In maart komt haar nieuwe werk Nouveau Fuck uit.

Hiphopflow en theater

Sabina Lukovic is een spervuur van gesproken woord. Sensueel en choquerend met ’n hiphopflow van heb ik jou daar. Stond op het podium bij onder andere Mensen Zeggen Dingen, Hiphop In Je Smoel en Lowlands Festival.
Michiel Lieuwma, bekend van onder andere De Snijtafel en Het Nieuw Utrechts Theater, speelt Naar de maan of naar de haaien tijdens Leesfees. Volgens de Theaterkrant: “Een volledig uit de klauw gierende TED-talk on speed, een doorgedraaide PowerPointpresentatie én een fascinerende theaterperformance ineen.”

Lokaal talent, lokale bieren

Uiteraard is er ook lokaal talent op Leesfees. Artik & Faffi smelten spoken word, beats, poëzie samen. Lekkere grooves, coole flow, prachtige teksten, schrijver Max Hermans komt zijn kijk op rebellen en dwarsdenkers over het publiek uitstrooien. En de pop-up performances verrassen je.
De drankjes worden verzorgd door de eigenwijze Arnhemse Stadsbrouwerij Durs.Rozet Bij Rozet kun je genieten van de Dakhaas (Blond), een Geutpisser (Amber) of een Jetser (Tripel). Rechtstreeks uit Klarendal.

Meer informatie en kaarten

Leesfees, het leukste boekenfeest van Arnhem, vindt plaats op zaterdag 14 maart in Rozet aan de Kortestraat 16 en start om 20.00 uur.
Voor een ticket betaal je € 12,50. Biebleden kunnen voor een tientje naar binnen.
Kaarten en informatie  hier verkrijgbaar.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden