Louis Andriessen Festival in het Stadhuis

Foto: orkest de ereprijs

Ter ere van Louis Andriessen bundelen Het Gelders Orkest, orkest de ereprijs, ArtEZ, Nationaal Jeugdorkest (NJO) en Musis Arnhem opnieuw hun krachten. Op zaterdag 22 februari vindt het Andriessen Festival plaats in het Arnhemse Stadhuis.

Daar hoor je muziek van de grootste levende Nederlandse componist en meer.

RKST21

Het Gelders Orkest, orkest de ereprijs en het NJO bundelen hun krachten als RKST21 om de toekomst van de klassieke muziek te ontdekken. RKST21, het orkest van de 21e eeuw, speelt onder leiding van Clark Rundell werken van upcoming componisten en veteranen van de hedendaagse muziek. Het brengt een ode aan de Nederlandse grootheid en muzikale voorloper Louis Andriessen. Vermeer Pictures uit 2005, een werk van Andriessen voor twee piano’s en groot ensemble, wordt gespeeld.

Ook nieuwe werken in première

In opdracht van Het Gelders Orkest schreef Ed Bennett nieuw werk voor RKST21. Er gaan twee nieuwe werken in première van Bennett (Belonging) en Samual Cohn & Yannick Wandel (Miniature Gods).
Verder zullen diverse ensembles werken van Louis Andriessen en zijn leerlingen ten gehore brengen, waaronder Electra, Andriessen Legacy (bestaande uit musici van orkest de ereprijs & ArtEZ) en verschillende solisten.

Unieke samenwerking en convenant

Het Andriessen Festival is één van de uitingen in de unieke samenwerking tussen ArtEZ Conservatorium en orkest de ereprijs. Tijdens het festival zullen Laurien Timmermans (directeur ArtEZ Conservatorium) en Wim Boerman (artistiek leider orkest de ereprijs) een convenant tekenen. Met het oog op de verbetering van de aansluiting tussen het muziekvakonderwijs en het werkveld hebben deze twee organisaties besloten tot een meerjarige samenwerking.

Grote stap voorwaarts

Timmermans: “Met dit convenant zetten we vanuit ArtEZ Conservatorium een grote stap voorwaarts in het vernieuwde curriculum Klassiek Muziek en eigentijdse invulling van onze opleidingen Jazz en Pop. De unieke projecten die orkest de ereprijs neerzet met nieuwe hedendaagse muziek zijn spannend en confronteren onze studenten met de beroepspraktijk anno 2020.”

Over orkest de ereprijs

Al 40 jaar is orkest de ereprijs hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Het orkest werkt samen met vele partners en is gericht op interdisciplinariteit, educatie, talentontwikkeling en vernieuwing. Ook buiten Gelderland, nationaal en internationaal, is orkest de ereprijs bekend. Met hun insteek heeft die een unieke, aantoonbare en erkende plaats in de wereld van de ‘jonge gecomponeerde muziek’ veroverd. Daarmee bereikt de ereprijs een breed en divers publiek. Dat zijn jong en oud, liefhebbers en professionals, niet-kenners en ingewijden.

Praktische informatie

Het Louis Andriessen Festival vindt plaats op zaterdag 22 februari om 19.30 uur in het Stadhuis aan de Koningstraat 38.
Toegang is €20,- en voor student/ CJP €15,-.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden