Folkrock band Maggie’s Flock op 23 januari bij Luxorlive

Foto: Maggie's Flock

Maggie’s Flock is een zeskoppige kudde uit Nijmegen en Arnhem die stevige folkrock speelt. Ze spelen een repertoire van eigen nummers met thema’s als drank, moord en chaos.

Fijne meestompers met een flinke scheut Celtic folk.

Met eigen materiaal

De Arnhems/Nijmeegse band Maggie’s Flock ontstaat na het ter ziele gaan van de Arnhemse Celtic Folkband Stac Polly in 2017. Vijf leden van deze band steken de koppen bij elkaar en besluiten samen door te gaan. Deze keer niet langer met folk-traditionals, maar met eigen materiaal. Maggie’s Flock bouwt al snel een oeuvre op van meer dan 25 eigen songs. Songs met verhalende teksten over drank, chaos, romantiek en de dood, vaak vol ironie en zwarte humor.

Eerste studioalbum

Eind januari brengt de Arnhems/Nijmeegse Folkrockband Maggie’s Flock haar allereerste single op de bekende platforms als Spotify, Apple Music en iTunes uit. Gedurende 2020 zal Maggie’s Flock elke maand een nieuw nummer van hun eerste studioalbum uitbrengen. In December is het album compleet en zal het verschijnen onder de titel Party at the Cemetery. De single met de titel Battle Song is de eerste uit de reeks.

Optima forma

Op de single hoor je het kenmerkende geluid van de band in optima forma. Dat is Celtic folkrock met een herkenbare whistle-melodie, aanstekelijke vocalen en het krachtige geluid van de band hierachter. De Arnhemmers Neil Macfarlane en Edwin Steenstra zijn te horen op respectievelijk accordeon en gitaar.

Live te zien

Op donderdag 23 januari is Maggie’s Flock live te zien als supportact voor de Britse band Ferocious Dog in Luxorlive, Willemsplein 10, Arnhem. De deuren gaan open om 19.00 uur en het begint om 19.30 uur. Toegang is €14,00.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden