Expositie: Into nothingness… The disappearance of Arjen Kamphuis

Foto: Hack42

De plotselinge verdwijning van Arjen Kamphuis, augustus 2018 in Noorwegen, is nog altijd omgeven door vele vragen. Er zijn veel theorieën, maar niemand weet wat er in die laatste dagen heeft plaatsgevonden. Volgens de Noorse politie is er sprake van een noodlottig ongeval.

Tijdens een speciale expositie van 24 januari tot en met 16 februari eren de vrienden van Arjen Kamphuis zijn bijzondere werk op het gebied van informatiebeveiliging bij Hack42 in Arnhem.

Welbekend IT-expert

Arjen Kamphuis was een welbekend IT-expert en onderzocht de gevolgen van ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie. Hij was ook zeer actief op het gebied van informatiebeveliging. In 2016 heeft hij het boek Information Security for Journalists uitgebracht dat wereldwijd door journalisten gebruikt wordt.

In samenwerking met kunstenaar

Om zijn werk te eren organiseren vrienden van Arjen Kamphuis in samenwerking met kunstenaar Jillis Groen een expositie. De kunstenaar heeft, gebaseerd op foto’s van Dennis van Zuijlekom en onderzoek in Noorwegen, een serie schilderijen gemaakt over de verdwijning van Arjen Kamphuis.

Expositie wordt geopend

Deze schilderijen worden tentoongesteld in de voormalig Christus Koning-kapel aan de Koningsweg, naast het hoofdgebouw van Hack42, een community waar Arjen Kamphuis persoonlijk bij betrokken was. De expositie wordt geopend op vrijdagavond 24 januari en loopt door tot en met 16 februari. Diverse sprekers vertellen tijdens de openingsavond, vrijdag 24 januari 19:00 uur, over hun vriend Arjen en wat hij voor hen betekent.
De vrienden van Arjen brengen, in overleg met zijn familie, ook een boek uit met Arjen’s beste schrijfsels. Dit boek is te koop tijdens de expositie.

Openingstijden

De overige openingstijden expositie tot en met 16 februari zijn:
Donderdag en vrijdag van 12.00 – 22.00 uur en zaterdag en zondag van  12.00 – 18.00 uur.

N.B. Op zondag 26 januari is de expositie gesloten.

Het adres van de expositieruimte is: Koningsweg 31a te Arnhem. De toegang is gratis. Het boek kost € 25,-.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden