Jubileumconcert van het WereldvrouwenKoor op 25 januari

Foto: Wereldvrouwenkoor

Op zaterdagavond, 25 januari, geeft het WereldvrouwenKoor een feestelijk concert. Het koor brengt een veelkleurig programma van de mooiste liederen uit de landen van herkomst van de zangeressen.

De begeleiding is in handen van het befaamde Charivari Trio.

Vijf jaar WereldvrouwenKoor

Begonnen als een eenmalig gelegenheidskoor, hadden de dames niet kunnen denken dat zij vijf jaar later een spetterend concert zouden geven, en nog wel samen met hun oprichters. Ad hoc-dirigente Monique Verhoeven maakte toen er koorarrangementen van. In vijf repetities studeerde het koor die in. Hun optredens in Musis Sacrum op het Charivari-festival 2015 werden een doorslaand succes.

Jubileumconcert

Tientallen dames van bijna evenzovele herkomst hebben sindsdien hun stem in het koor gevoegd. Zij zijn gebleven, of zijn weer verder getrokken, zoals dat gaat met Wereldvrouwen. Maar nooit zonder hun liefste lied bij het koor achter te laten.
Op 25 januari, een zaterdagavond, is  ‘The sound of all of us’, onder leiding van dirigent Monique Verhoeven, in de Koepelkerk. Uit dit rijke repertoire zingt het koor deze avond een feestelijk, afwisselend, intiem en uitbundig programma. Verhalen worden verteld, solostemmen weerklinken. Een programma zo veelkleurig als het koor zelf.

Medewerking Charivari Trio

Met de medewerking van het Charivari Trio geeft het koor zowel zichzelf als het publiek haar mooiste kado. De virtuositeit, muzikaliteit en originaliteit van deze drie rasmuzikanten met viool, accordeon, contrabas, zang en percussie staan garant voor een avond vol schoonheid, verrassing en ontroering. Met de gepassioneerde en authentieke zang van het WereldvrouwenKoor erbij gevoegd is er vooral onweerstaanbaar meeslepende swing.

Feest vieren

Vier dit feest met het koor van 20.00 tot 22.00 uur. In de pauze en na afloop van het concert wordt gewoon doorgevierd, met eigengemaakt lekkers en volop gelegenheid tot ontmoeting. Typisch WereldvrouwenKoor.
Graag tot ziens in de Koepelkerk, Jansplein 60. De kaarten kosten € 10,00 (en zijn te bestellen via de website) of € 12,50 bij de kassa op de concertavond.
Meer informatie vind je op de website.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden