Kom ook een kaarsje branden op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek

Foto: Pixabay

Vanavond, 24 december, kun je vanaf 17.00 een kaarsje branden voor de gevallenen op de Airbornebegraafplaats in Oosterbeek. Kaarsen worden uitgereikt door de organisatie.

Je mag natuurlijk ook je eigen kaarsje(s) meenemen. De eerste kaarsen zullen geplaatst worden door de Renkumse burgemeesters Agnes Schaap en Remi Bakker.

Ook vorig jaar werden de graven op de van de Airborne begraafplaats kaarsjes gebrand om de graven te verlichten. Op kerstavond brandde er op ieder graf minimaal één kaars.

Even stilstaan

De organisatie wil graag dat zoveel mogelijk bezoekers de mogelijkheid krijgen kaarsen te plaatsen, ook dat iedereen even stilstaat bij het graf, de tekst op de steen leest en denkt aan de dappere man die daar ligt.

Per persoon worden twee lichtjes uitgereikt.  Nadat die zijn geplaatst kan men desgewenst weer aansluiten voor nieuwe kaarsen. Zo kan iedereen die dat wil een aantal graven verlichten voor de kerst. De lichtjes zullen op kerstavond door vrijwilligers vanaf 17.00 uur bij de hoofdingang van de begraafplaats uitgereikt worden.

Lichtjes

De lichtjes hebben in 2018 vanaf kerstavond tot halverwege tweede Kerstdag gebrand. De dag na kerst, de 27e zijn de kaarsen weer opgeruimd. Via de Facebook LichtjesAirborneOosterbeek vind je de laatste informatie en word je op de hoogte gehouden wanneer de lichtjes weer opgeruimd worden, mocht je daar bij willen helpen..

Voor financiële ondersteuning kunnen donaties nog steeds naar IBAN: NL58 RABO 0347 978266 ten name van: Stichting COWGO (Candles On War Graves Oosterbeek), onder vermelding van: Donatie Lichtjes Oorlogsgraven.

Locatie

Bezoekers zijn 24 december a.s. van harte welkom kaarsen te komen plaatsen, de kaarsen worden vanaf 17.00 uur uitgereikt. De locatie van de Airborne begraafplaats is, van Limburg Stirumweg 28 te Oosterbeek. Je wordt verzocht zo veel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Op de onderstaande kaart kun je zien waar je kunt parkeren. Er zijn verkeersregelaars aanwezig.

 

Bron: Renkum Nieuws

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden