Vier de winter in het Openluchtmuseum

Foto:

Het is winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Al vanaf nu tot en met 19 januari ervaar je hoe de winters van vroeger waren.

De sfeervolle verlichting en winterse aankleding zorgen voor een fantastische sfeer in het museum.

Concerten en glijbaan

De winter begon al vorige zaterdag in het Openluchtmuseum. Doe mee aan winterse activiteiten. Het is dé tijd van het jaar om gezellig samen te komen met familie en vrienden. Warm je op tijdens een tramritje en geniet van verschillende concerten. Kom samen een rondje schaatsen op onze schaatsbaan óf glij van de spectaculaire sleebaan.

Wintermarkt

Loop je over de Wintermarkt, op het Zaanse Plein, dan kun je zomaar een goochelaar tegenkomen. Een goochelaar? Ja, tussen levende sprekende mensenhoofden, de alom bekende schiettent, de waarzegger en de kop-van-jut, liep vroeger op winterkermissen ook wel eens een goochelaar rond. Ook in ons museum dus. Kom hem bewonderen en laat je verbazen.

Wat schaft de pot?

Kom langs bij Boerderij Varik en proef een van de historische winterse gerechten van vroeger. Grote kans dat er een lekkere stamppot met spek op het vuur staat of zelfs een speciaal feestgerecht. Vroeger waren de verschillende feestdagen, zoals Kerstavond, Tweede Kerstdag of Oudejaarsdag, vaak verbonden aan een bepaald gerecht. Ontdek in Boerderij Varik wat wanneer werd gegeten en, wie weet, houd je er nog inspiratie aan over voor de komende feestdagen.

Activiteiten en tickets

Rondom deze winterperiode ontvang je van ons wekelijks een nieuwsbrief, waarin wij de leukste activiteiten uitlichten voor jong én oud. Zien we je deze winter in het Openluchtmuseum? Het museum is door de week geopend van 10.00 – 17.00 uur. Weekenden tot 18.00 uur. Canon Café & schaatsbaan door de week geopend tot 18.00 uur. Weekenden tot 19.00 uur.
Je kunt al tickets voor de winter online kopen met korting en beleef een sfeervolle winter in het Openluchtmuseum.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden