Student Niek en docent Joyce finalisten NK floral Art junioren

Foto: Marjanne Eikelboom

Afgelopen woensdag 13 november organiseerde Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) Oost de wedstrijd tijdens haar kerstshow voor ruim 500 bloemisten uit de regio.

Onderdeel van de wedstrijd is dat de bloemstudenten zichzelf uitdagen en leren onder tijdsdruk te werken tijdens een wedstrijd Bloembinden. Arnhemmer Niek de Geest van Aeres MBO Velp eindigde met zijn creatieve bloemwerk op de derde plaats in de regiowedstrijd Nederlands Kampioenschap Flower Art junioren.

Docent ook geplaatst

Niek de Geest is tweedejaarsstudent vakexpert Bloem. Hij werkt vier dagen in de week bij d’Oude Bloemensmidse in Renkum en heeft één dag les bij Aeres MBO Velp. De dertig finalisten zijn nu bekend.

Naast Niek heeft ook docent Joyce Wagemans, ondanks haar drukke werkzaamheden als docent en het afronden van haar HBO opleiding, zich knap geplaatst voor het kampioenschap. Op 23 en 24 september 2020 strijden zij om de nationale titel.

Wereldtopper Per Benjamin

Binnen het thema ‘Fashionable X-mas’ verzorgde regionale arrangeurs en de internationale wereldtopper Per Benjamin een prachtige show, die werd opgeluisterd met muziek en dans. De Zweedse bloemarrangeur, die ook boeken schrijft over dit onderwerp, praatte de show vlot aan elkaar. Naast bekende toppers uit Nederland demonstreerde ook Ilene Westerbroek (oud-student van Aeres MBO Velp ). Zij gaf heel gevat antwoord op de vragen van Per Benjamin en vertelde het publiek hoe ze het bloemwerk opbouwde. Plusminus 500 vakgenoten genoten zichtbaar.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden