Mediakunst Festival Arnhem in Focus op 24 november

Foto: Pleunie de Wild

Museum Arnhem en Focus Filmtheater presenteren op zondag 24 november van 11.00 tot 22.00 uur het Mediakunst Festival Arnhem. Het is een dag vol mediakunstwerken uit Nederland van de afgelopen decennia.

De kunstenaars lichten hun eigen werk toe.

Vier blokken

Het dagprogramma van het Mediakunst Festival Arnhem is opgedeeld in vier blokken, met elk een overkoepelend thema. Bezoekers kunnen een passe-partout voor de hele dag kopen. Toch zijn er ook tickets per blok beschikbaar. Alle blokken worden ingeleid door de kunstenaars die hun eigen werk toelichten.

Blok 1 (11.00 – 13.00 uur) met Jeroen Eisinga gaat over performancekunst en video. Blok 2 (14.00 – 16.00 uur) met Lydia Schouten behandelt feminisme en seksualiteit. In Blok 3 (16.30 uur – 18.30 uur) met Julika Rudelius staan fictie, mens en maatschappij centraal. De dag wordt afgesloten door Blok 4 (20.00 – 22.00 uur) met Barbara Visser over politieke betrokkenheid.

Boekpresentatie

Tijdens het festival is er van 19.30 – 20.00 uur een presentatie van het boek A Critical History of Media Art in the Netherlands: Platforms, Policies, Technologies. In het boek staan kunstenaars die hun opleiding volgden aan ArtEZ en kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de collectie van Museum Arnhem. Marga van Mechelen overhandigt het boek aan Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem. Conservator hedendaagse kunst van Museum Arnhem, Mirjam Westen, licht het belang van het boek toe.

De presentatie is vrij toegankelijk. Meer informatie en kaarten zijn te verkrijgen via focusarnhem of aan de kassa van Focus Filmtheater.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden