Voorstelling Club Catharsis van Toneelgroep Echo en de Veenfabriek

Foto: Club Catharsis

Toneelgroep Echo uit Arnhem en de Veenfabriek uit Leiden openen op 20 november Club Catharsis. Een voorstelling waar, anders dan in het echte leven, intens leed wordt omarmt in plaats van verdoofd.

Toeschouwers zullen in deze muzikale, zwart-komische toneelthriller toekijken hoe zich een ramp voltrekt.

Wat er werkelijk toe doet

In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons bagage geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerde de beiden groepen tot het maken van een nieuwe voorstelling, Club Catharsis.

Club Catharsis

Wanhopig door de leegte in haar bestaan gaat een vrouw op zoek naar erkenning en zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand.

Op zoek naar een antwoord

Is de zin van het leven te vinden in loutering door pijn en leed? In de voorstelling Club Catharsis gaan Toneelgroep ECHO en de Veenfabriek op zoek naar een antwoord op die vraag.

Club Catharsis is te zien op woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 november in Huis Oostpool. Tickets zijn te bestellen via de website van toneelgroep Echo (www.tgecho.com) of via Oostpool (www.toneelgroepoostpool.nl).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden