Popkoor Xing treedt op met muziek van Tallis tot Rammstein

Foto: Popkoor Xing

Van Tallis tot Rammstein: op zaterdagavond 23 november vanaf 20.00 uur laat het Arnhemse koor Xing alle uithoeken van de koormuziek horen in het Romaanse kerkje De Oude Jan in Velp.

Aan de ene kant de oude muziek: If ye love me van Thomas Tallis, een van de geestelijke liederen waarmee al eeuwenlang de mens tot devotie wordt geleid en die Xing op het repertoire heeft. Aan de andere kant de eigentijdse rock van Rammstein (Engel), waarin het overigens ook gaat over de onzichtbare wereld die nog steeds musici inspireert.

Bach en Brel

In de tijd daartussen hebben componisten uit de hele wereld voor ons gewerkt aan liederen over de mens, de natuur, de menselijke natuur en het leven. En de confrontatie daartussen. Soms ontroerend, vaak met een grappige touch. U hoort interpretaties van Bach, Brel, de Beatles en Billy Joel.

Het koor staat onder leiding van Hans Scholing met medewerking van Paul Sweers, piano.

Concertinformatie

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Toegang € 12,50, inclusief consumptie na afloop. Kaartverkoop vanaf 19.30 uur ter plaatse.

Over het gemengd koor Xing

Ruim 30 jaar jong, kent momenteel zeventien leden uit Arnhem en omgeving en staat onder leiding van dirigent Hans Scholing . Het repertoire is deels klassiek, maar ook andere genres komen volop aan bod. Veel ervan is nog niet gezongen door andere Nederlandse koren. Xing verrast het publiek en zichzelf graag. De sfeer is informeel, nieuwe leden voelen zich snel thuis.

In het koor is ruimte voor nieuwe leden: tenoren en een bas. Meer info op www.Xingarnhem.blogspot.nl.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden