Arnhem op 6 in Nextdoor Sint Maarten top 10

Foto: Martin Schutt

Het Sint Maartenfeest wordt dit jaar het grootst gevierd in Haarlem. Arnhem staat op nummer zes met gastvrijheid voor Sint Maarten lopende kinderen.

De stad in Noord-Holland telt de meeste buurtbewoners die op de digitale Sint Maartenkaart van buurtapp Nextdoor met een snoepicoontje hebben aangegeven dat kinderen welkom zijn om langs te komen voor hun liedje en snoep of fruit. Andere steden waar het feest van de vrijgevigheid op 11 november het grootst gevierd wordt zijn:

  1. Haarlem (NH)
  2. Utrecht (UT)
  3. Amsterdam (NH)
  4. Almere (NH)
  5. Amersfoort (UT)
  6. Arnhem (GL)
  7. Groningen (GR)
  8. Zaanstad (NH)
  9. Zwolle (OV)
  10. Den Haag (ZH)

Nextdoor Sint Maartenkaart

Leden van Nextdoor kunnen in de buurtapp een digitaal snoepicoontje aan hun huis toevoegen. Hiermee laten ze aan hun buurt weten dat ze meedoen met de Sint Maartenviering. Via de kaart kunnen ouders en kinderen hun Sint Maartenroute uitstippelen. “De Sint Maartenkaart geeft een goed beeld van de plekken in Nederland waar Sint Maarten gevierd wordt, omdat er 6500 buurten aangesloten zijn. Dat is 95% van de huishoudens”, vertelt Michel Visser van Nextdoor. “De afgelopen weken zagen we dagelijks nieuwe snoepicoontjes op de kaart verschijnen, wat we heel mooi vinden om te zien. Sint Maarten is echt een feest voor de buurt, het zorgt ervoor dat buren met elkaar in contact blijven of zelfs komen. Wat ons betreft wordt het feest nog veel groter in de toekomst. Wij gaan maandag langs in Haarlem en zorgen dat er een warme tussenstop is voor ouder en kind om warme chocolademelk te drinken.”

Het Sint Maartenfeest

Sint Maarten is een feestdag ter ere van de heilige Sint Martinus (Maarten) van Tours die in het jaar 316 in Hongarije geboren werd. Het feest wordt ieder jaar op 11 november gevierd in onder andere Nederland, Vlaanderen, Noord-Frankrijk en in delen van Duitsland. De invulling van het feest verschilt per land en streek. De bekendste traditie is dat kinderen met lampionnen langs de deuren in hun buurt gaan en liedjes zingen waarna ze snoep of fruit krijgen.

Arnhem

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0