Lezing over ingrijpend verlies bij mannen op 4 november

Foto: Rozet

In samenwerking met De Culturele Onderneming is op 4 november een lezing in Rozet door Tim Overdiek. Hoe gaan mannen om met een ingrijpend verlies?

Schrijver Tim Overdiek praat over het boek ‘Als de man verliest. Omgaan met tegenslag, verdriet en rouw’.

Het verlies van controle

Hoe gaan mannen om met een ingrijpend verlies? De ervaring leert dat zij dat vaak anders doen dan vrouwen. Die zijn geneigd tot praten, ze zoeken steun bij elkaar of hulp bij een therapeut. Voor een man is niets zo frustrerend als het verlies van controle. Hoe ziet de innerlijke wereld van een rouwende man eruit? Hoe is hij het beste te helpen?

Mannen vertellen hun verhaal rondom rouw

Tim Overdiek (1965) is therapeutisch coach en schrijver. In 2009 overleed zijn echtgenote Jennifer (41) aan de gevolgen van een verkeersongeval. Hij bleef achter met hun zoontjes van 9 en 12 jaar. Na een driejarige opleiding tot therapeutisch coach gooide hij het roer om en verliet hij na meer dan dertig jaar de journalistiek.

Samen met Wim van Lent schreef Tim Overdiek over het boek ‘Als de man verliest. Omgaan met tegenslag, verdriet en rouw’. Ook andere bekende mannen vertellen in het boek hun verhaal rondom rouw: ook onze eigen burgemeester Ahmed Marcouch en Humberto Tan.

Kaarten bestellen

Op maandag 4 november van 20.00 tot 22.00 uur praat Tim Overdiek over het boek in Rozet. De lezing is in samenwerking met De Culturele Onderneming. Kaarten voor de lezing in Rozet kosten € 5,00 en kunnen besteld worden bij Volksuniversiteit Arnhem.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden