Sprookjesfestival ‘Toverstof’ van 12 tot en met 20 oktober

Foto: Sprookjesfestival

Van 12 tot en met 20 oktober vindt voor de 12e keer het Sprookjesfestival plaats in Arnhem. Er zijn honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties.

‘Toverstof’ dwarrelt over de stad.

Sprookjes overal

Voor negen dagen lang is Arnhem in het teken van sprookjes. Een heuse sprookjesprinses regeert. Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Overal zijn ze, in de straten, theaters, winkels, bossen en parken. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te zien in de grootste sprookjesstad van Nederland.

Toverstof

Er zijn honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties. Het thema ‘toverstof’ komt overal in terug. Soms groots, soms klein en intiem, maar altijd sprookjesachtig. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Er is dans, (vertel)theater, musical, muziek, film en workshops. Verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken.

Opening

De opening van ‘Toverstof’ vindt plaats op zaterdag 12 oktober om 13:00 uur voor het gebouw van Musis. Het hele land is druk in de weer om de mooiste jurk voor prinses Arnerijntje te maken. Maar welke zal ze aantrekken? En komt de jurk wel op tijd af of is hij gemaakt van toverstof?

Kijk voor het programma en de laatste ontwikkelingen op Sprookjesfestival.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden