Vijftigjarig jubileum Arnhemse Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars

Foto: Gerda Hendriks

De KWA, Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars, viert van 12 t/m 16 oktober haar vijftigjarig jubileum. Dit wordt gevierd met de tentoonstelling Variatie in eigenheid in het Arnhemse stadhuis.

De KWA werd in 1989 opgericht met als doel ‘de kunstzinnige vorming van haar leden te bevorderen’. Nu, vijftig jaar later is het doel nog altijd hetzelfde.

Tekenen, beeldhouwen en grafische kunst

De vereniging heeft 300 leden uit Arnhem en omgeving en is gehuisvest in het voormalige schoolgebouw aan de Kemperbergerweg in Schaarsbergen. In de ateliers zijn alle faciliteiten aanwezig voor diverse kunstvormen: schilderen en tekenen, model en portret, beeldhouwen, boetseren, grafische kunst en keramiek. De sfeervolle binnentuin fungeert als buitenatelier.

Kenmerkende voor de KWA is de grote individuele vrijheid en flexibiliteit: iedereen, van beginner tot vergevorderd ‘vrijetijdskunstenaar’, volgt zijn/haar eigen ambitie, belangstelling en tempo en kiest zelf zijn activiteiten en frequentie van deelname. Professionele kunstenaars begeleiden de leden in hun kunstzinnige ontwikkeling.

Technieken

Dit specifieke karakter van de vereniging komt tot uiting tijdens de expositie. De leden zijn vertegenwoordigd met één werk naar keuze. Gezamenlijk drukken de werken een variatie uit in disciplines, technieken, stijlen, thema’s en zijn een schakering van eigenheden.

De tentoonstelling is te bezichtigen op 12 oktober van 14.00-17.00 uur en op 13 t/m 16 oktober van 11.00-17.00 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden