Phion: nieuwe naam gefuseerde Gelderse en Overijsselse orkesten

Foto: W.E. Fenker

Vanaf seizoen 2020-2021 opereren Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten onder de nieuwe naam Phion, orkest van Gelderland & Overijssel. Het nieuwe merk werd onthuld voorafgaand aan Wonderful Town, het eerste concert als gezamenlijk orkest op vrijdag 4 oktober.

De orkesten fuseerden op 1 september jongstleden.

Huidige namen vervangen

In de loop van 2020 zal het nieuwe merk Phion, orkest van Gelderland & Overijssel in fasen steeds zichtbaarder worden in de communicatie met betrekking tot het nieuwe seizoen. Per 1 september 2020 zullen de huidige namen Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten volledig vervangen zijn.

Live symfonische muziek

Phion wil zoveel mogelijk mensen bereiken met live symfonische muziek. Het orkest biedt een grote variëteit in muzikale programma’s met als doel te vernieuwen en te verrassen. Phion, orkest van Gelderland & Overijssel zoekt nadrukkelijk het publiek op, binnen en buiten de concertzalen. Bij Phion valt voor iedereen iets te ontdekken.

Krachtig en vriendelijk

“Phion, orkest van Gelderland & Overijssel is een naam die uitstekend past bij onze nieuwe merkwaarden. Die zijn ‘grensverleggend’, ‘uitnodigend’ en ‘bevlogen,’” duidt directeur Jacco Post de keuze van de naam. “De naam is krachtig en tegelijkertijd vriendelijk. Ook vinden we het belangrijk dat Phion internationaal toepasbaar is. We hebben vele samenwerkingen met buitenlandse dirigenten en solisten. De naam moet ook een brede doelgroep aanspreken. We kiezen bewust voor de toevoeging ‘Orkest van Gelderland & Overijssel’ om aan te geven wat we zijn en voor wie we er zijn. Het geeft ons publiek een gevoel van nabijheid en toegankelijkheid. Tevens is dit een link met ons verleden en creëert het herkenbaarheid voor toekomstig nieuw publiek.”

Hogere output

Phion, orkest van Gelderland & Overijssel toont in het huidige seizoen reeds een aantal verworvenheden van de fusie. De organisatie heeft een hogere output doordat het orkest de beschikking heeft over meer fte’s. Ook staan er diverse maatschappelijke projecten op het programma. Hiermee verankert het orkest zich in zijn omgeving en zoekt nieuwe doelgroepen op. Volgend seizoen, 2020-2021, zal dit beleid nog steviger doorgevoerd worden. Dan valt er voor publiek en samenleving nog meer verrassends te ontdekken bij Phion, orkest van Gelderland & Overijssel. Voor meer informatie zie: www.ovho.nl en/of www.hetgeldersorkest.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden