Innovate Festival viert eerste lustrum met gamezone

Foto: Innovate festival

Op 3, 4 en 5 oktober toont Innovate in Arnhem voor de vijfde keer de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunst, wetenschap en techniek.

Bedrijven en organisaties uit heel Gelderland komen samen op Innovate Festival en laten zien wat ze in hun mars hebben.

Zelf proberen en experimenteren

Op zaterdag 5 oktober is iedereen welkom in de Melkfabriek in Arnhem  tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Beleef hét gratis innovatiespektakel voor jong & oud.

Tom Kortbeek, directeur van Innovate: ‘De locatie is nieuw en we zetten hoog in. Wat heeft de toekomst voor ons in petto? Op de Innovate Experience zie je de laatste ontwikkelingen in kunst, wetenschap en techniek. Als bezoeker ben je echt onderdeel van de innovaties, niet alleen kijken maar ook echt zelf proberen en experimenteren.’

Jeugd en techniek

Ook jonge bezoekers tussen de acht en zestien jaar kunnen zelf ervaren hoe veelzijdig techniek is. Zij kunnen op de Techniekdag Arnhem aan de slag met allerlei leuke activiteiten. ‘Het is de elfde keer dat we de Techniekdag in Arnhem organiseren en nog steeds zien we het enthousiasme voor dit evenement jaarlijks groeien. En met de Melkfabriek zitten we nu een stuk dichterbij de binnenstad, dus kom lekker op de fiets!’ adviseert regiomanager Tjerry Verhoeven van VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen.

Vijf jaar Innovate: Gaming

Innovate bestaat dit jaar vijf jaar en de nieuwe gamezone op Innovate Experience is een cadeautje aan de bezoekers. Tom Kortbeek vervolgt: ‘Gaming is hot, miljoenen jongeren spelen Fortnite. Er zijn showmatches van bekende e-sporters, zoals de eDivisie FIFA-speler van Vitesse. Speel de laatste tech-demo’s van de allernieuwste games, kruip in een race-simulator en neem een selfie met je favoriete gamepersonage!’

Wanneer en waar

Waar: Melkfabriek in Arnhem, Nieuwe Kade 1, 6827 AA Arnhem

Wanneer: zaterdag 5 oktober tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Meer informatie: Innovate festival

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden