Verkeershinder bij opening Eusebiuskerktoren door Prins Charles.

Foto: Mark Jones

Prins Charles, de prins van Wales, bezoekt zaterdag 21 september Arnhem.  Na een tien jaar durende restauratie heropent hij officieel de toren van de Eusebiuskerk.

Verder onthult de Prins een plaquette ter ere van 75 jaar Slag om Arnhem. Hij brengt ook een bezoek aan de kerk. Het bezoek, samen met veteranen en andere internationale gasten, zal verkeershinder veroorzaken.

Veerkracht van samenleving

Burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch: “De Eusebiuskerk is het icoon van de Arnhemse gemeenschap. Tijdens de Slag om Arnhem werd de kerk vrijwel volledig vernietigd. De kapotgeschoten toren stak uit boven de rest van de verwoeste stad. De kerk was het symbool van de Slag om Arnhem. Nadat de kerk na de wederopbouw met vereende krachten is opgebouwd staat de kerk ook voor de veerkracht van onze samenleving.”

Vriendschap tussen Nederland en Groot-Brittannië

Meike Verhagen, directeur van de Eusebiuskerk: “We zijn trots en blij dat we de restauratie van de toren tijdig hebben kunnen afronden voor 75 jaar Slag om Arnhem. Het bezoek van ZKH Prins Charles, de prins van Wales, aan de Eusebiuskerk en de onthulling van de plaquette is een uitdrukking van 75 jaar vriendschap tussen Nederland en Groot-Brittannië. Ook markeert dit de succesvolle afronding van een ingrijpende restauratie van de toren die tien jaar heeft geduurd.”

Op vrijdag 20 september is in de Eusebiuskerk een groot aantal internationale gasten en veteranen aanwezig voor de 75ste herdenking. 25 jaar geleden was Prins Charles ook in Arnhem voor een herdenkingsceremonie in de Eusebiuskerk. Met steun van de Prins is toen het oorspronkelijke klokkenspel in ere hersteld.

Verkeershinder

In verband met dit bezoek is er op zaterdag 21 september een verkeersafzetting van de Turfstraat, tussen Markt en Rodenburgstraat. Van Amerongen plaatst op voorhand rood-witte hekken. De weg is voor het autoverkeer afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Bussen zullen worden omgeleid. De bussluis bij bibliotheek Rozet zal open zijn. De parkeervakken naast restaurant De Staat zijn niet beschikbaar.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden