Expositie en voorstelling Evacué in Coehoornpark

Foto: Jip de Jonge

De houtconstructie van de entree van het Coehoornpark wordt tijdelijk gebruikt voor een foto-expositie in het kader van 75 jaar Operation Market Garden.

Dit gebeurt ter omlijsting van de voorstelling ‘Evacué’ door Oostpool en Introdans. Die vindt plaats van 18 tot en met 22 september.

Kerkramen

Op de plek van het Coehoornpark in Arnhem stond ooit een kerk. Die had mooie gebrandschilderde ramen. Daarin waren afbeeldingen te zien van burgers uit Arnhem, gemaakt door de Arnhemse stadsglazenier Joop Janssen. Deze Kleine Eusebiuskerk is in 1990 gesloopt. De ramen zijn van de sloop gered, dankzij een crowd fundingsactie in 2018 van Studio Stadsgras. Dit initiatief bracht de kerkramen terug naar hun oorspronkelijke locatie in het Coehoornpark.
Later dit jaar worden de oorspronkelijke glas-in-loodramen definitief in de nieuwe entree geplaatst. Hiermee wordt de historie van de plek weer zichtbaar.

Nieuwe entree

Het ingezameld geld is gebruikt om een mooie entree te maken voor het Coehoornpark met de oorspronkelijke glas-in-lood ramen uit de kleine Eusebiuskerk. De nieuwe entree wordt gerealiseerd in samenwerking met vakman Thijs Scharenberg www.thijsscharenberg.nl en Toekomstbouwer Brecht Caspers. Werkplaats De Helling plaatst de glas-in-loodramen.

Voorstelling over vluchten

Introdans en Toneelgroep Oostpool maken samen met jonge en oudere amateurspelers en -dansers ‘Evacué’. Het is een indringende coming of (a certain) age voorstelling op locatie in het kader van 75 jaar Operation Market Garden. Wat beweegt een mens ten tijden van zo’n gedwongen vertrek? Verschillende generaties voegen zich samen, want evacueren doe je niet alleen. Op de vlucht zijn voor oorlog en geweld is actueler dan ooit.

Voorstellingen Evacué

De voorstellingen vinden plaats van 18 tot en met 22 september, van 19:00 – 22:00 uur in het Coehoernpark, Coehoornstraat 60. [email protected] www.introdans.nl
De foto is gemaakt tijdens de repetities van Evacué, door Jip de Jonge.
0