73ste Airborne wandeltocht extra druk bezocht

Foto: Arnhem Nieuws

De Airborne wandeltocht in Oosterbeek was vandaag, zaterdag 7 september, nog drukker dan voorgaande jaren. Het exacte aantal wandelaars is pas maandag na de definitieve telling bekend.

Maar gezien de enorme drukte denkt de organisatie dat het aantal de telling van vorig jaar gaat overtreffen.

Regen en onweer

De 73ste Airborne wandeltocht valt midden in de periode van herdenkingen rond 75 jaar vrijheid. Ook de aanwezigheid van de Horsa Glider in Oosterbeek maakte een bezoek aan de wandeltocht extra aantrekkelijk. Het weer was de eerste uren bovendien prachtig, met zelfs veel zon. Pas na de middag begon het flink te regenen en te onweren. Gelukkig waren de meeste wandelaars daarop voorbereid. De regen duurde ongeveer drie kwartier, daarna brak de zon weer door. Pas aan het eind van de middag, toen de meeste wandelaars al binnen waren, begon het opnieuw te regenen.

Veteranen

Er was veel te doen in Oosterbeek, tijdens de wandeldag. Naast de bezichtiging van de Horsa Glider was er de tentoonstelling Arnhem Boys, achter het Airborne museum. Ook kwam een aantal veteranen met speciale taxi’s hun opwachting maken tijdens de tocht. Zij werden met applaus onthaald door wandelaars en toeschouwers.

Scouting

Op de route waren er zoals gebruikelijk overal standjes waar van alles gegeten en gedronken kon worden. Die werden deels bemand door verenigingen zoals de scouting. Ook waren er extra portable toiletten neergezet. Desondanks waren de wachtrijen behoorlijk. De muziekbands met allerlei repertoire waren op veel punten op de route aanwezig om de wandelaars in de stemming te houden. Dat gold zeker ook voor alle muziekkorpsen die meeliepen tijdens de wandeltocht.

 

 

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden