Bijzonder bushokje van Arnhemse kunstenaar

Foto: Jerome Symons

Uit de jukebox in ‘Short Story’, het opvallendste bushokje op de Veluwe bij Garderen, klinkt vanaf zaterdag 8 juni een nieuw geluid.

Onder de titel ‘Lucht’ maakten verteller Romheen en muziekgroep la Zona twintig luisterverhalen gemaakt die je meenemen naar verre oorden. Je trekt onwillekeurig de rits van je jas een stukje dicht wanneer je luistert naar ‘Lucht’. Of doet hem weer open als de lome warmte van het verhaal ‘Terima kasih’ je overvalt.

Verhalen voor onderweg

De muzikanten van la Zona en de verteller, Romheen, spannen samen in een aantal verhalen om jou, terwijl je onderweg bent naar huis of naar het werk, mee op reis te nemen naar een andere wereld. De wereld van jou en mij, maar ook de wereld van ver weg.

Muziek op gevoel

La Zona maakt muziek op gevoel, over gevoel en met gevoel. Jazzy grooves, Latijns Amerikaanse vleugjes, tinten van hardcore, freestyle, ze kunnen het allemaal met de band bestaande uit drummer Sander Roerdink, bassist Ronnie van Silfhout, gitarist Barend van der Pol , saxofonist/klarinettist Erik Laarman en trompettist Jean Paul Pino.

Muziek in je oren

Romheen, Jan Eikelenboom, schrijft. Teksten, verhalen, boeken, poëzie en proza. Op gevoel, over gevoel en met gevoel tussen de regels. Op het timbre van zijn stem wordt je weggevoerd naar de horizon van jouw voorstellingsvermogen. De noten worden woorden en de woorden klinken als muziek. In jouw oren welteverstaan.

In twintig verhalen trekken er werelden aan je voorbij, herkenbaar of bevreemdend, die je mee op reis nemen.

 

Kom verhaal halen!

 

‘Short Story’ is een bushokje in American Diner stijl, met een jukebox die twintig korte verhalen speelt. De verhalen worden elk jaar vernieuwd. ‘Short Story’ is een project van de Arnhemse kunstenaar Jerome Symons, in opdracht van Provincie Gelderland. Het project loopt van 2007 tot 2022. In totaal worden er 300 verhalen speciaal voor het bushokje geschreven en verteld.

 ‘Short Story’ staat op het Transferium Wittenberg, bij Garderen; een druk knooppunt van buslijnen, met name belangrijk voor de vele scholieren die er overstappen op weg naar school of naar huis.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden