Open dag voor behoud poppodium Willemeen

Foto: Richard Heijnen

Na bijna 50 jaar zou er een einde kunnen komen aan poppodium Willemeen in de huidige vorm. Met een open dag lieten de medewerkers afgelopen zondag zien waarom Willemeen moet blijven.

Medewerkers en vrijwilligers van De Willemeen startten een petitie op www.redwillemeen.nl. Die is inmiddels meer dan 8000 keer getekend. Om de petitie nog meer kracht bij te zetten organiseerde Willemeen op zondag 24 februari een Open Dag.

Rockband Skandaal

Bezoekers werden getrakteerd op live muziek, spoken word, dj’s en nog veel meer. De ska-rockband Skandaal greep deze dag aan om nog eenmaal bij elkaar te komen. Rond het middag uur stonden zowel het café als de grote zaal en de binnenplaats vol met bezoekers. In de keuken werden alle zeilen bijgezet om de vele bezoekers van hapjes te voorzien.

Gevarieerd programma

Maarten de Boer, één van de vrijwilligers en mede organisator van de petitie en de open dag, vertelt waarom De Willemeen zo’n belangrijke plaats in cultureel Arnhem inneemt. “We werken zoveel mogelijk met vrijwilligers. Zij worden betrokken bij alle facetten van de organisatie. Mensen die bij de Willemeen de kansen krijgen die ze elders wellicht niet zouden krijgen. Het jongerenwerk dat wij doen is erg belangrijk. En dat willen wij aan Arnhem en aan de gemeente laten zien. We willen niets anders dan voortbestaan zoals we nu zijn.”

Tijdens de open dag wilden de vrijwilligers laten zien hoe divers Willemeen is, aldus Maarten de Boer. “We organiseren echt niet alleen metal en punk shows, maar ook dingen als jazz, reggae en hardstyle feestjes. Te veel om op te noemen eigenijk.”

Raadsvergadering

Op woensdag 27 februari wordt de kwestie Willemeen besproken in de raadsvergadering van de gemeente. Ook hierbij zullen Willemeeners aanwezig zijn om hun stem te laten horen.

Tekst: Sebastiaan Torenhof

Lees ook: Vrijwilligers Willemeen voeren actie voor voortbestaan

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden