Festival in Musis: Louis Andriessen wordt 80

Foto: Herre Vermeer

Ter ere van de verjaardag van de grootste levende Nederlandse componist slaan Musis Arnhem, Het Gelders Orkest, orkest de Ereprijs en ArtEZ hun handen ineen voor een festival op zaterdag 23 februari 2019.

Louis Andriessen wordt internationaal beschouwd als een boegbeeld van de nieuwe muziek. In zijn grote muziektheaterwerken, die wereldwijd zijn uitgevoerd, werkte hij onder andere samen met Robert Wilson, Peter Greenaway, Hal Hartley en de Quay Brothers. Andriessen was jarenlang verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervulde gastdocentschappen aan onder andere Yale, Princeton en CalArts. Ook was hij lange tijd betrokken als senior composer bij de Young Composers Meeting in Apeldoorn, georganiseerd door orkest de ereprijs.

Het Louis80-festival omvat een avondvullend programma met de prachtigste muziek van Louis Andriessen.

 

Programma

18:00 – 19:00: Diner met muzikale interludes | Singelfoyer

Louis’ lievelingsmenu onder begeleiding van kleine ensembles.

 

19:00 – 20:00: De Volharding | Parkzaal

Een herleving van Orkest de Volharding, waar Andriessen als pianist deel van uitmaakte, in de originele bezetting door orkest de ereprijs en studenten van ArtEZ. Onder leiding van Etienne Siebens, mezzo-sopraan Sterre Konijn.

 

20:15 – 21:15: RKST21 | Parkzaal

Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs bundelen hun krachten als RKST21 om de toekomst van de klassieke muziek te ontdekken. Klassieke muziek maar dan anders: we horen elementen uit de pop, folk en jazz. RKST21 speelt onder andere Dances van Louis Andriessen. Onder leiding van Etienne Siebens, sopraan Caroline Cartens.

 

21:15 – 22:00: Pauze met muzikale verrassingen | Parkfoyer

Laat u verrassen door de veelzijdige randprogrammering! Deze avond kunt u genieten van kamermuziek van Louis Andriessen, uitgevoerd door verschillende ensembles van Het Gelders Orkest en ArtEZ, Martin van Hees, en meer…

 

22:00 – 22:45: Ensemble Klang | Parkfoyer

Ensemble Klang speelt Hoketus (Andriessen, 1977). Dit stuk was de aanleiding voor het ontstaan van het gelijknamige ensemble, opgericht door Louis Andriessen.

 

Datum: zaterdag 23 februari 2019

Locatie: Parkzaal, Musis Arnhem

Meer informatie en tickets: www.musisenstadstheater.nl/programma/5110

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden