Movies that Matter on Tour in Focus

Foto: Focus Filmtheater

Movies that Matter on Tour bundelen Focus Filmtheater Arnhem en Ontwerp Platform Arnhem OPA bundelen de krachten op woensdag 20 februari 2019.

De avond start om 19:00 met de vertoning van de documentaire Welcome to Sodom – over leven, wonen en werken op de grootste elektronica-afvalberg van Afrika. Is het mogelijk om vanuit het design-vakgebied een mogelijke oplossing voor het reduceren van de (wereldwijde) afvalberg te bieden? Edwin Verdurmen (directeur CASA) gaat na afloop van de film in gesprek met drie experts op het gebied van circulariteit.

Mensenrechten

Welcome to Sodom is te zien in het kader van Mensenrechten Movies that Matter On Tour, een landelijk film-en-debat-programma, waarin eens per maand een film wordt vertoond waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. Na de film is er altijd een zaalgesprek met een expertgast (of meerdere gasten). Dat zijn veelal schrijvers, journalisten, academici of ervaringsdeskundigen.

Focus Filmtheater Arnhem en Movies That Matter werken al vele  jaren samen om deze reeks inhoud te geven. Dat heeft een tal memorabele, interessante en ontroerende bijeenkomsten opgeleverd, met films over onderwerpen als euthanasie, persvrijheid, mensenhandel, kindbruiden, het Midden-Oosten, de oorlog in Syrië en homorechten.

 

Meer info en tickets: www.focusarnhem.nl.

 Kom kijken, luisteren en praat mee met deze ‘cirkeldenkers’!

Jorre van Ast

Als ontwerper – afgestudeerd aan the Royal College of Art London – onderzoekt Jorre van Ast de mogelijkheden van duurzaam ontwerp, zoals een tafel geproduceerd van lokaal hout en een stoel waarvan de materialen afzonderlijk te recyclen zijn. Als creatief directeur van meubelmerk en -producent Arco houdt hij zich op grotere schaal bezig met dit onderwerp:  Arco heeft zichzelf Sustainability Milestones opgelegd en levert bij elk product een ‘product eco passport’.

 

Annie de Loyer – Suez

Directeur Marketing van het afvalverwerkingsbedrijf Suez Annie de Loyer legt uit hoe Suez zich opmaakt voor de grondstoffenrevolutie: Suez ziet afval niet als waardeloos maar als potentiële grondstoffen. Hoe kunnen deze grondstoffen beschikbaar komen voor de industrie?

 

Rob van Beek – hoofddocent Industrieel Product Ontwerpen (HAN) / researcher Duurzame Energie

Als ontwerper, onderzoeker en docent vindt Rob van Beek dat elke ontwerper circulair zou moeten werken – het is een essentieel onderdeel van het ontwerpproces. Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van circulair ontwerp? En hoe logisch is circulair ontwerp voor de huidige generatie ontwerpers?

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden