Paper Branches lanceert mystieke muziekvideo op Blue Monday

Foto: Paper Branches

Het Nederlandse mystieke popproject ‘Paper Branches’ lanceert vandaag een music video. Dat gebeurt heel bewust op Blue Monday.

Met de video wil Paper Branches mensen te inspireren om ook buiten de eigen cultuur naar mooie dingen te zoeken. De video zal door Paper Branches zelf op facebook gereleased worden. 

Universele schoonheid

Paper Branches schrijft muziek over mystieke thema’s geïnspireerd door schoonheid en liefde. De eerste single werd gereleased in September 2018 en heeft al over de 55k streams op Spotify. Daarnaast vond het eerste live optreden op Radio 2 plaats. Met de music video wil Paper Branches om een brug slaan over de muren van culturen. Zodat mensen met verschillende achtergronden zich verwonderen over de schoonheid van de kunst van andere culturen. Er wordt een combinatie gemaakt met beelden van een Turkse Derwisj danser en een (eigen geschreven) lied waarin een poëzie boek van Solomon (Hooglied) geciteerd wordt. Met deze video wordt het statement gemaakt dat schoonheid een universeel begrip is. 

Blue Monday

Voor de lancering is bewust gekozen voor 21 januari, ook wel Blue Monday genoemd. Dit is de datum waarop de meeste mensen een dip krijgen en erachter komen dat de goede voornemens mislukt zijn. Juist op deze datum is het belangrijk te laten zien dat er altijd schoonheid om ons heen is, die licht kan geven in een sombere tijd.  

Op 3 mei 2019 organiseert Paper Branches het eerste release concert, waarbij de EP ‘Unweave The Sky’ gepresenteerd wordt. 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden