Introductielezing Rozenkruis en Gnosis

Foto: H. den Ouden

Morgen, dinsdag 22 januari, organiseert de Internationale School van het Gouden Rozenkruis een lezing in haar regionaal centrum aan de Velperweg.

Deze lezing is een introductie van de cursus ’Rozenkruis en Gnosis, een innerlijke verkenning’, de toegang is vrij. De lezing begint om 20.00 uur en is rond  rond 22.00 uur afgelopen. De cursus start op dinsdagavond 29 januari 2019 en ook op vrijdagmorgen 1 februari 2019.

Gnostieke wijsbegeerte

Wie zijn wij? Wat is onze ware identiteit? Waar liggen de wortels van ons bestaan? Tijdens de verkenningen trachten we ons eigen wezen te doorgronden met behulp van de gnostieke wijsbegeerte.

Gnosis wordt wel verklaard als de diepere kennis in mens, wereld en godsdienst, die leidt tot inzicht. In gnostieke geschriften wordt gezegd: Gnosis is een kracht of een licht dat niet voortkomt uit de ons bekende natuur, maar uit de goddelijke liefde. Gnosis maakt zich kenbaar aan hen die daarvoor ontvankelijk zijn.

De lezing vindt plaats in het regionaal centrum van de de Internationale School van het Gouden Rozenkruis  aan de Velperweg 58 te Arnhem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden