Burgemeester Marcouch opent nieuwe eventlocatie Openluchtmuseum

Foto: Arnhem Nieuws

Vandaag opende burgemeester Ahmed Marcouch de nieuwste attractie van het Openluchtmuseum: eventlocatie loods Goes, met plaats voor 400 gasten.

Marcouch reed met een trekker van de ingang van het park naar de eventlocatie, gevolgd door een hele rij oude trekkers. De genodigden volgden te voet. Het was de de eerste keer dat de Arnhemse burgervader op een trekker reed. En dat ging hem goed af, met wat hulp van een ervaren trekkerchauffeur.

Broek ophouden

Loods Goes was flink gevuld met alle genodigden. Onder hen ook de nazaten van de familie Massee uit Goes, de oorspronkelijke eigenaren van de werktuigenloods. Zij schonken de loods, die stamt uit 1910, in 1985 aan het Openluchtmuseum. De nieuwe directeur van het Openluchtmuseum, Teus Eenkhoorn, sinds juni vorig jaar in functie, wil het museum zoveel mogelijk financieel zelfvoorzienend maken. “Dit is een unieke locatie en het hergebruik ervan past helemaal in onze visie voor de toekomst. Dit is hoe ik het museum zou willen zien: wij gaan zelf onze broek ophouden. Elke cent die hier verdiend gaat worden, kan besteed worden aan het museum.”

Hij nodigde de aanwezige ondernemers dan ook van harte uit om gebruik te maken van Loods Goes voor hun evenementen en bedrijfsfeesten.

Bloed, zweet en tranen

loods GoesEr is met bloed, zweet en tranen door heel veel mensen aan gewerkt om de loods, om te toveren in een mooie eventlocatie, aldus hoofd commerciële zaken Joop Bergevoet. “Het stond hier helemaal vol met rijtuigen en landbouwwerktuigen uit onze collectie. Het is een stoer gebouw, die sfeer wilden we behouden. Dat zie je ook terug in de details die we bij de inrichting gebruikt hebben. Zoals de ruiten van draadglas en de originele dakspanten.”

Burgemeester Marcouch is trots op het museum en feliciteerde de betrokkenen alvast met deze aanwinst. “Het Openluchtmuseum gaat over onze cultuur, over waar we vandaan komen. Door 200 verhalen, die ons vertellen hoe geworden zijn wie we zijn. Heel Nederland zou hier moeten komen kijken: elk kind in dit land zou hier rondgeleid moeten worden! Want hier kun je in een dag het Nederland van vroeger en nu ervaren. En elke plek is aanleiding tot een gesprek.”

Nazaten familie Massee uit Goes

Vervolgens vond de officiële opening van de locatie plaats. Die werd uitgevoerd door burgemeester Marcouch, samen met vader en zoon Peter-Paul en Daan Massee. Zij zijn respectievelijk zesde en zevende generatie. Samen overhandigden zij een kistje met een grote sleutel aan directeur Teus Eenkhoorn. Daarmee was de locatie symbolisch overgedragen aan het museum.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden