Geen auto’s maar zeekoeien in de Jansbeek

Vanaf dinsdag 12 december 2017 om 15.00 uur siert een schildering op doek van de Australische kunstenares Jenny McCracken de locatie waar onlangs twee automobilisten per ongeluk in de nieuwe Jansbeek terechtkwamen. De tekening trekt de aandacht van passanten en zorgt tegelijkertijd voor een veilige situatie. McCracken heeft haar werk geïnspireerd op de Caribische zeekoeien van Burgers’ Mangrove, het nieuwste ecodisplay dat op 12 juli 2017 officieel werd geopend in Koninklijke Burgers’ Zoo. Het World Street Painting Festival 2017 kende als thema ‘nature’ en om die reden was het Arnhemse dierenpark een belangrijke samenwerkingspartner van de organisatie. 

World Street Painting in Burgers’ Zoo

Jenny McCracken maakte afgelopen juli een 3D Street Painting van een Caribische zeekoe met mangrovevlinder in Burgers’ Zoo met een verwijzing naar alle 3D-tekeningen die zichtbaar waren in de binnenstad tijdens het festival. Speciaal voor de locatie aan de Jansbeek heeft Jenny McCracken een Painting gemaakt die direct verwijst naar de zeekoeien uit de Mangrove van Burgers’ Zoo. Op deze manier wordt de verbinding gelegd tussen de binnenstad en Burgers’ Zoo en vice versa. Beide Street Paintings van Jenny McCracken zijn mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Gemeente Arnhem en Binnenstad Arnhem.

Veel lof voor creativiteit organisatie World Street Painting

Directeur Alex van Hooff heeft veel lof voor de creativiteit die de organisatie van het evenement bij het uitwerken van de plannen aan de dag heeft gelegd en de uitstekende samenwerking met Gemeente Arnhem. “De organisatie van het World Street Painting Festival 2017 had aan een paar woorden genoeg om onze samenwerking met veel gevoel voor creativiteit en professionaliteit te vertalen naar concrete praktijkvoorbeelden. Zo verscheen twee weken voor de start van het festival een prachtig getekende mangroveboom voor station Arnhem CS. Vijf karakteristieke mangrovedieren (zeekoe, vlinder, wenkkrab, suikervogel en roodwangschildpad) wezen de bezoekers langs evenzoveel verschillende routes de weg naar alle tekeningen in en rond de Binnenstad. Gemeente Arnhem heeft daarbij alle plannen en activiteiten direct enthousiast gesteund. De plaatsing van dit kunstwerk op deze centrale locatie in Arnhem sluit op passende wijze een periode van uitstekende samenwerking af gedurende het evenement World Street Painting.

In Arnhem bevindt zich de grootste overdekte mangrove ter wereld

Burgers’ Mangrove is de grootste overdekte mangrove ter wereld met een oppervlakte van 3000 vierkante meter. Hier leven zeekoeien, vlinders, wenkkrabben, vogels en vissen. De zeekoeien hebben maar liefst 1 miljoen liter water tot hun beschikking. Burgers’ Zoo beschermt al 28 jaar lang samen met het Zwitserse vlinderpark Papiliorama een natuurgebied in het Midden-Amerikaanse land Belize met een oppervlakte van inmiddels 235 vierkante kilometer.

Bron: Burgers'Zoo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen